(Philippe Regol)

Sun Taka: un japonès nou que no és un japonès qualsevol

Hem de celebrar en primícia l'obertura d'un restaurant japonès que només fa una setmana que ha obert les portes. Un projecte personal més d'un cuiner que arrisca per muntar el seu petit negoci
3 min

Es tracta de Sun Taka, del nom del seu cuiner Mitsu Taka Kawata. Es va formar a Osaka, on va néixer, i després va aconseguir treballar al restaurant Can Faves de Sant Celoni, i també amb Paco Morales a Bocairent, abans de ser el sushiman del Cercle d'Artistes.

Un cuiner d'un gran nivell tècnic pel que fa als nigiris, makis i sashimis, però també obert i preparat per integrar a la seva carta propostes de cuina japonesa més evolucionada. Li he fet moltes visites al llarg dels tres anys que va estar a la barra del Cercle, i he pogut comprovar la seva gran pulcritud i destresa a l'hora de treballar. També la seva obsessió per tocar el millor producte.

Ara està complint el seu somni amb aquesta taverna japonesa del carrer Bruc tocant a Diagonal, i pot expressar-se millor amb la seva cuina. Compta amb l'ajuda del valencià Manel Lapuerta pel que fa als plats calents, un excel·lent cuiner que va treballar amb Albert Ventura, del Coure. i Toni Romero, del Suculent.

Per això es pot qualificar aquest nou restaurant com una casa de confiança a tots els nivells. D'entrada, l'aperitiu de tempura de calçots arrebossats amb pasta de tinta de calamars i salsa de kimchi dona el to del bon nivell. És una gentilesa de la casa.

Vaig dinar-hi a la carta i hi vaig tornar a tastar els impecables nigiris de calamar, de ventresca de tonyina i d'anguila, i un nigiri excepcional d'autèntica carn de Kobe, amb el seu meravellós greix infiltrat.

Perfectes l'ostra amb ponzu o els musclos del Delta amb sake, pasta picant de yuzu i verdures. Sobretot, cal demanar una cullera per beure's el deliciós brou resultant de la cocció.

No s'han de deixar escapar les crestes japoneses de porc ibèric, de les millors de la ciutat, i cal tastar la tempura de soft crab (el cranc que fa el canvi de closca) amb una deliciosa salsa de tomàquet, all i gingebre, naturalment, casolana. Plat suculent i equilibrat gràcies als bastonets d'api i nap envinagrats que l'acompanyen.

Si voleu una carn, recomanaria la cansalada a baixa temperatura guisada a l'estil japonès.

I de postres, el milfulls acabat de fornejar amb crema de te matxa i gelat de vainilla. Molt millor que el mochi, que no m'ha convençut.

A la sala, vaig reconèixer Ferran Escudero, sommelier de l'Espai Sucre. Em va servir un rosat de Côtes Catalanes del Rosselló, que hi anava perfecte, per a aquest tipus d'àpat. Els preus a la carta són correctes per la qualitat dels productes, però de dimarts a divendres al migdia proposen uns quatre menús diferents d'entre 13 i 18 €. I, com deia el meu professor de cuina: és millor agafar el menú barat d'un restaurant bo que el menú car d'un restaurant mediocre.

Sun Taka

c/ Bruc, núm. 146

93 250 23 49

Tancat diumenge nit i dilluns

Philippe Regol

Avui és notícia

Més sobre Gastronomia

Mostra-ho tot