Tres maneres fàcils i efectives de conservar els bolets
La temporada de bolets està arrencant i cada vegada hi ha més gent que arriba a casa amb els cistells molt plens. Els bolets són molt bons, però tenen un problema: es fan malbé molt ràpid. Què es pot fer per conservar-los? El micòleg Marc Casabosch proposa tres tècniques molt senzilles a "Tot es mou": congelar-los, conservar-los amb oli i assecar-los.
1. Congelar-los
Si voleu anar per feina quan arribeu a casa, la millor manera és congelar els bolets. Hi ha bolets que es poden congelar en cru (el reig o el sureny), però n'hi ha d'altres que s'han de fer suar perquè no es cremin o no quedin aigualits. A foc lent, amb oli i sal, els bolets deixen anar aigua i després els podem congelar coberts amb la mateixa aigua.
2. Conservar-los amb oli
La conservació amb oli funciona molt bé amb els rovellons, per exemple. Només cal escaldar-los, deixar-los reposar i, a continuació, submergir-los amb oli. Es poden escalar ja condimentats: amb vinagre, sal, pebre o algunes herbes aromàtiques. Per minimitzar riscos, podem tenir el pot esterilitzat bullint-lo amb una mica de vinagre 10-15 minuts.
3. Assecar-los
Els camagrocs són bolets ideals per usar la tècnica de l'assecat. Cal tenir en compte que no els ha de tocar sol directe. Cal buscar un lloc a l'ombra, ventilat i, si pot ser, relativament fresc. Hi ha receptes en què els podem usar directament deshidratats i d'altres en què els hem de posar en remull uns minuts abans de coure'ls.