Un panettone de Riudoms, elaborat durant quatre dies, escollit el millor d'Espanya
El pastisser Adán Sáez fa el millor panettone artesà d'Espanya, segons el concurs que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona i que li ha atorgat el primer premi. Gràcies a aquest reconeixement, a la pastisseria Xocosave de Riudoms s'han venut 3.000 panettones, en només 15 dies. En aquests moments en fan uns 1.600 a la setmana per poder atendre tots els encàrrecs, molts per internet i d'arreu de l'Estat.
La recepta secreta
L'èxit del panettone de Riudoms és la dedicació i la massa mare, així com la glaça, íntegrament d'avellana. El panettone, un tipus de brioix dolç, farcit de panses i fruita confitada, és originari de Milà, però l'Adán ha innovat barrejant receptes:
El que fas és ajuntar diferents mètodes. És el que he fet jo, he agafat una part d'aquí i una part d'allà, la massa mare d'un altre mètode i al final he tret la meva recepta. Busques la teva manera. El que has de fer és cuidar-lo.
Aquestes postres, que els últims anys s'està convertint en un producte típic nadalenc a Catalunya, necessita almenys 4 dies d'elaboració si es fa de forma artesanal i amb la paciència de l'Adán Sáez, cinquena generació de pastissers.