Amanida de llenties vermelles
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- PER A 2 PERSONES:
- 100 g llenties vermelles
- 4 cirerols
- 1/4 ceba morada
- 1/4 carbassó
- Mostassa antiga
- Julivert
- Cibulet
- Vinagre de poma
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
1. Posem, dins un pot amb aigua bullent, 100 grams de llenties vermelles. Les coem 10 minuts a foc mitjà.
2. Mentrestant, tallem a brunesa 1/4 de carbassó, 1/4 de ceba morada i 4 cirerols a quarts. Ho reservem en un plat.
3. Piquem cibulet; en reservem la meitat en un platet. La resta l'afegim a un bol, on prepararem una vinagreta.
4. Piquem julivert i l'afegim al bol, juntament amb sal, pebre negre, 1 culleradeta de mostassa antiga, un raig de vinagre de poma i un raig generós d'oli d'oliva. Ho barregem bé.
5. Afegim els vegetals tallats al bol i ho barregem.
6. Quan hagin passat 10 minuts, colem i temperem les llenties.
7. Afegim les llenties al bol i ho barregem amb cura.
8. Emplatem afegint-hi per sobre el cibulet reservat.