Consomé de vegetals i ou escalfat
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les preparacions calentes (com sopes, caldos, cremes, estofats...) poden ajudar a mantenir la temperatura corporal en les èpoques més fredes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
18 xampinyons
4 ous
3 grans d'all escalivats
2 cullerades de salsa de soja
2 alls negres
2 porros
1 cullerada de crema de cacauet sense sucre
1 pastanaga
1/2 branca d'api
Gingebre fresc
Gingebre congelat
Cibulet
Oli OVE
Sal
Vinagre
Julivert
PREPARACIÓ
- Tallem a bresa un porro net i 13 xampinyons nets.
- Posem els vegetals a l'olla de pressió amb una rodella de gingebre fresc net. Afegim 1,2 litres d'aigua i un manat de julivert.
- Tapem i deixem que cogui 20 minuts que es compten des que comenci a xiular. Després ho deixem reposar una hora.
- Passat aquest temps, el colem i el posem a escalfar en una altra olla.
- Mentrestant, tallem a brunesa la part blanca d'un porro, una pastanaga neta i pelada i 1/2 branca d'api desfilada. Afegim totes aquestes verdures a l'olla del brou. Tapem l'olla amb un paper sulfurat tallat a mida.
- Deixem que les verdures coguin a 90 graus amb el foc baix.
- Mentrestant... posem al morter 3 grans d'all escalivats pelats, 2 grans d'all negre i una mica de gingebre ratllat. Ho matxuquem tot junt per a fer una pasta. Hi afegim una cullerada de crema de cacauet sense sucre i dues cullerades de salsa de soja. Ho integrem bé. Si queda molt dur, ho podem integrar millor amb unes cullerades del brou.
- Si les verdures ja han cuit 10 minuts, hi tirem la pasta feta de crema de cacauet i alls. Integrem aquesta pasta al brou.
- Laminem 5 bolets i els afegim a una paella amb oli calent.
- Mentrestant, posem a bullir una olla amb aigua. Hi tirem un polsim de sal i un raig de vinagre.
- Trenquem un ou dins una tasseta.
- Quan l'aigua estigui bullint, fem un remolí amb una forquilla o una vareta i hi tirem l'ou. Quan veiem que la clara s'ha quallat 2 minuts-, posem l'ou a la tassa del consomé.
- Ho haurem de fer amb els 4 ous.
- Emplatem amb l'ou escalfat, els bolets saltats i el consomé.
- Hi afegim una mica de cibulet per sobre.