Consomé de vegetals i ou escalfat

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les preparacions calentes (com sopes, caldos, cremes, estofats...) poden ajudar a mantenir la temperatura corporal en les èpoques més fredes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 18 xampinyons  

    4 ous  

    3 grans d'all escalivats 

    2 cullerades de salsa de soja  

    2 alls negres  

    2 porros 

    1 cullerada de crema de cacauet sense sucre  

    1 pastanaga 

    1/2 branca d'api 

    Gingebre fresc 

    Gingebre congelat 

    Cibulet  

    Oli OVE 

    Sal 

    Vinagre  

    Julivert 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a bresa un porro net i 13 xampinyons nets. 
  2. Posem els vegetals a l'olla de pressió amb una rodella de gingebre fresc net. Afegim 1,2 litres d'aigua i un manat de julivert. 
  3. Tapem i deixem que cogui 20 minuts que es compten des que comenci a xiular. Després ho deixem reposar una hora.  
  4. Passat aquest temps, el colem i el posem a escalfar en una altra olla. 
  5. Mentrestant, tallem a brunesa la part blanca d'un porro, una pastanaga neta i pelada i 1/2 branca d'api desfilada. Afegim totes aquestes verdures a l'olla del brou. Tapem l'olla amb un paper sulfurat tallat a mida.  
  6. Deixem que les verdures coguin a 90 graus amb el foc baix. 
  7. Mentrestant... posem al morter 3 grans d'all escalivats pelats, 2 grans d'all negre i una mica de gingebre ratllat. Ho matxuquem tot junt per a fer una pasta. Hi afegim una cullerada de crema de cacauet sense sucre i dues cullerades de salsa de soja. Ho integrem bé. Si queda molt dur, ho podem integrar millor amb unes cullerades del brou. 
  8. Si les verdures ja han cuit 10 minuts, hi tirem la pasta feta de crema de cacauet i alls. Integrem aquesta pasta al brou. 
  9. Laminem 5 bolets i els afegim a una paella amb oli calent. 
  10. Mentrestant, posem a bullir una olla amb aigua. Hi tirem un polsim de sal i un raig de vinagre. 
  11. Trenquem un ou dins una tasseta. 
  12. Quan l'aigua estigui bullint, fem un remolí amb una forquilla o una vareta i hi tirem l'ou. Quan veiem que la clara s'ha quallat –2 minuts-, posem l'ou a la tassa del consomé.  
  13. Ho haurem de fer amb els 4 ous.  
  14. Emplatem amb l'ou escalfat, els bolets saltats i el consomé.  
  15. Hi afegim una mica de cibulet per sobre. 
Anar al contingut