Coulant de xocolata

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Lluc Crusellas
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA DEL COULANT:

    300 g de clares d'ou

  • 250 g de sucre
  • 200 g de xocolata negra desfeta
  • 180 g de mantega
  • 20 g de llet
  • 20 g de cacau en pols
  • 70 g de farina fluixa

  • PER AL FARCIT DEL COULANT:

    25 g de llet

  • 30 g de sucre
  • 12 g de mantega
  • 150 g de xocolata negra o praliné 70%
  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per preparar la massa del coulant. 
  2. Muntem les clares d'ou a la màquina pastissera o al got de la batedora i hi afegim el sucre.
  3. Quan comencin a agafar textura de merenga, hi afegim la resta del sucre i deixem que es muntin.
  4. Mentre es munten, en un bol, hi barregem xocolata negra desfeta del 70%, la mantega pomada i el sucre i ho barregem a mà. 
  5. Hi incorporem una mica de llet i els rovells d'ou i ho barregem bé amb l'espàtula. 
  6. Hi posem la meitat de la merenga. 
  7. Hi afegim després la farina i la xocolata en pols tamisada amb el colador i removem. 
  8. Enllestim la base, incorporant la resta de la merenga al bol i ho tornem a remenar amb l'espàtula.
  9. Mentre reposa, preparem l'interior del coulant, bullint en un cassó la llet i la mantega amb el sucre.
  10. Quan es ben calenta, ho posem sobre el got de la batedora, on a la base hem posat xocolata negra esmicolada o el praliné.
  11. Ho triturem i ho emulsionem.
  12. En un motlle de silicona apte per al forn hi posem un ditet de la massa del coulant.
  13. Al centre, per sobre, amb l'ajuda de la mànega pastissera, hi posem la xocolata negra i/o praliné que hem preparat per a l'interior.
  14. Tornem a cobrir el motlle amb la massa del coulant fins que no veiem l'interior.
  15. Ho enfornem uns minuts. Ens ha de quedar un pèl cruixent per fora i amorós per dins, com una magdalena. 
 
Anar al contingut