Coulant de xocolata
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Lluc Crusellas
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA MASSA DEL COULANT:
300 g de clares d'ou
- 250 g de sucre
- 200 g de xocolata negra desfeta
- 180 g de mantega
- 20 g de llet
- 20 g de cacau en pols
- 70 g de farina fluixa
-
PER AL FARCIT DEL COULANT:
25 g de llet
- 30 g de sucre
- 12 g de mantega
- 150 g de xocolata negra o praliné 70%
PREPARACIÓ
- Comencem per preparar la massa del coulant.
- Muntem les clares d'ou a la màquina pastissera o al got de la batedora i hi afegim el sucre.
- Quan comencin a agafar textura de merenga, hi afegim la resta del sucre i deixem que es muntin.
- Mentre es munten, en un bol, hi barregem xocolata negra desfeta del 70%, la mantega pomada i el sucre i ho barregem a mà.
- Hi incorporem una mica de llet i els rovells d'ou i ho barregem bé amb l'espàtula.
- Hi posem la meitat de la merenga.
- Hi afegim després la farina i la xocolata en pols tamisada amb el colador i removem.
- Enllestim la base, incorporant la resta de la merenga al bol i ho tornem a remenar amb l'espàtula.
- Mentre reposa, preparem l'interior del coulant, bullint en un cassó la llet i la mantega amb el sucre.
- Quan es ben calenta, ho posem sobre el got de la batedora, on a la base hem posat xocolata negra esmicolada o el praliné.
- Ho triturem i ho emulsionem.
- En un motlle de silicona apte per al forn hi posem un ditet de la massa del coulant.
- Al centre, per sobre, amb l'ajuda de la mànega pastissera, hi posem la xocolata negra i/o praliné que hem preparat per a l'interior.
- Tornem a cobrir el motlle amb la massa del coulant fins que no veiem l'interior.
- Ho enfornem uns minuts. Ens ha de quedar un pèl cruixent per fora i amorós per dins, com una magdalena.