Nyoquis alla rabiatta

- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Nyoquis "alla rabiatta"
- 150 g nyoquis
- 1 pot petit de tomàquet triturat
- 1 cullerada de tàperes
- 2 anxoves en oli d'oliva
- 1 llauna tonyina en oli d'oliva
- 1/2 culleradeta orenga
- 2 bitxos petits picants dessecats
- olives verdes
- Amanida amb taronja i mozzarella
- fulles d'escarola
- fulles blanques d'api
- fulles d'espinacs
- 80 g mozzarella de búffala
- 1 taronja
- 1 culleradeta vinagre negre de Xerès
PREPARACIÓ
Nyoquis alla rabiatta
1. Posem un cassó amb aigua al foc per coure els nyoquis. Hi afegim un rajolinet d'oli i una miqueta de sal.
2. Posem una paella al foc per fer la salsa amb una mica de l'oli vegetal de la tonyina i una mica d'oli d'oliva.
3. Hi afegim la tonyina desfeta amb els dits.
4. Posem unes fulles d'orenga a la paella. Hi hem d'abocar el tomàquet abans no se'ns cremi l'orenga. I apartem la paella del foc de seguida.
5. Coem la salsa a foc molt lent per matar l'acidesa del tomàquet. Hi afegim una miqueta de sal.
6. Hi afegim unes tàperes i unes anxoves tallades molt petites.
7. Tallem unes olives a rodanxes i també les hi afegim.
8. Afegim a la paella unes llavors dels bitxos.
9. Coem els nyoquis en l'aigua bullint. Quan surin, ja els tindrem prou cuits.
10. Colem els nyoquis i els afegim a la salsa. Ja ho podem ficar a la carmanyola, però ho deixem damunt d'una reixa perquè es refredi.
Amanida amb taronja i mozzarella
1. Pelem una taronja.
2. Preparem una carmanyola amb un paper de cuina a la base.
3. Tallem les fulles d'escarola amb les mans i les posem a la carmanyola.
4. Hi posem també fulles d'api i espinacs. Ho tapem amb un paper de cuina doblegat i el mullem una mica perquè les fulles conservin la humitat.
5. Tallem mitja mozzarella de búfala a rodanxes i la posem en una altra carmanyola.
6. Tallem la taronja a trossos no gaire petits. L'afegim a la carmanyola on tenim la mozzarella. Hi posarem una miqueta de sal.
7. Hi afegim una cullerada de vinagre de Xerès i un rajolinet d'oli d'oliva. Ja podem tapar la carmanyola i deixar que tot plegat marini a la nevera.
1. Posem un cassó amb aigua al foc per coure els nyoquis. Hi afegim un rajolinet d'oli i una miqueta de sal.
2. Posem una paella al foc per fer la salsa amb una mica de l'oli vegetal de la tonyina i una mica d'oli d'oliva.
3. Hi afegim la tonyina desfeta amb els dits.
4. Posem unes fulles d'orenga a la paella. Hi hem d'abocar el tomàquet abans no se'ns cremi l'orenga. I apartem la paella del foc de seguida.
5. Coem la salsa a foc molt lent per matar l'acidesa del tomàquet. Hi afegim una miqueta de sal.
6. Hi afegim unes tàperes i unes anxoves tallades molt petites.
7. Tallem unes olives a rodanxes i també les hi afegim.
8. Afegim a la paella unes llavors dels bitxos.
9. Coem els nyoquis en l'aigua bullint. Quan surin, ja els tindrem prou cuits.
10. Colem els nyoquis i els afegim a la salsa. Ja ho podem ficar a la carmanyola, però ho deixem damunt d'una reixa perquè es refredi.
Amanida amb taronja i mozzarella
1. Pelem una taronja.
2. Preparem una carmanyola amb un paper de cuina a la base.
3. Tallem les fulles d'escarola amb les mans i les posem a la carmanyola.
4. Hi posem també fulles d'api i espinacs. Ho tapem amb un paper de cuina doblegat i el mullem una mica perquè les fulles conservin la humitat.
5. Tallem mitja mozzarella de búfala a rodanxes i la posem en una altra carmanyola.
6. Tallem la taronja a trossos no gaire petits. L'afegim a la carmanyola on tenim la mozzarella. Hi posarem una miqueta de sal.
7. Hi afegim una cullerada de vinagre de Xerès i un rajolinet d'oli d'oliva. Ja podem tapar la carmanyola i deixar que tot plegat marini a la nevera.