Pastissets de festucs i aranja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els festucs són una fruita seca i, com a tal, són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals, i tenen un bon contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 120 g farina d'arròs  
  • 120 g sucre llustre  
  • 120 g mantega  
  • 100 g farina d'ametlla  
  • 150 g xocolata blanca 
  • 50 g festucs 
  • 60 g mel  
  • 50 g sucre  
  • 30 ml llet  
  • 6 ous  
  • 3 g impulsor 
  • 1 aranja
  • 1/2 estrella anís 
  • Sal  
  • Triple sec 

PREPARACIÓ

  1. Tamisem i posem en un bol 120 g de farina d'arròs, 3 g d'impulsor i 120 g de sucre llustre.
  2. Afegim al bol 100 g de farina d'ametlla.
  3. Pesem 50 g de festucs pelats. En posem uns 45 grams a la picadora. Reservem la resta.
  4. Els piquem amb cops curts perquè es facin farina, però no es faci mantega. 
  5. Afegim la farina de festuc al bol amb la farina d'arròs i d'ametlla. Afegim 60 g de mel i la pell ratllada de 1/2 aranja. La resta de la fruita la reservem, que ens farà falta més endavant.
  6. Afegim al bol 6 clares d'ou (200 g aproximadament).
  7. Ho integrem bé.
  8. Engreixem 1 motlle amb mantega líquida. En aquest cas, hem fet servir un motlle de magdalenes de silicona, però pot ser un altre tipus de motlle. Tirem la massa al motlle, sense omplir-lo del tot perquè al forn això creixerà una mica. 
  9. Ho portem al forn 30 minuts a 160 graus.
  10. Passat aquest temps, deixem que es refredin i després ho desemmotllem.
  11. Preparem un almívar posant  50 g de sucre en un pot que anirà al foc. Afegim el suc de 1/2 aranja, 1/2 estrella d'anís i un raig de triple sec. Ho coem fins que es desfaci el sucre i ho deixem refredar una mica.
  12. Suquem els pastissets per tots els costats amb aquest almívar.
  13. En un altre pot que pugui anar al foc, hi posem 30 ml llet i l'escalfem.
  14. Quan estigui calenta, hi tirem 150 g xocolata blanca a trossos i la desfem.
  15. Cobrim els pastissets amb la xocolata desfeta. Piquem els festucs que teníem reservats i els tirem per sobre dels pastissets perquè s'enganxin a la xocolata, que encara està calenta.
  16. Deixem que tot es refredi a temperatura ambient.
Anar al contingut