Cookies de festuc sense gluten
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els festucs són rics en greixos cardiosaludables; també en vitamines i en minerals. I tenen un bon contingut en proteïnes. Preparar els dolços a casa fa que puguem controlar la bona qualitat dels ingredients. Per tant, seran aliments igualment energètics però amb ingredients de millor qualitat.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
120 g de crema de festucs
- 165 g de sucre morè
- 90 g de festucs torrats pelats
- 60 g de farina d'arròs
- 50 g de mantega
- 1 ou
- 1/2 culleradeta d'impulsor químic
- 1/2 culleradeta de sal
- 100 g de xocolata blanca
- 50 ml de nata 35% MG
- 1 llima
PREPARACIÓ
- Comencem amb la decoració que portaran les galetes: una ganache de xocolata blanca. Per fer-la, escalfem en un pot 50 ml de nata 35% MG. Quan la nata bulli, afegim al pot 100 grams de xocolata blanca i remenem fins a aconseguir una textura viscosa. Quan la ganache s'hagi refredat, la posem en un biberó de cuina.
- Per fer les galetes, afegim en una trituradora 90 grams de festucs torrats i pelats i triturem fins a tenir textura de farina. Reservem.
- En un bol, afegim 50 grams de mantega que estigui a temperatura ambient i 165 grams de sucre morè. Blanquegem el sucre amb varetes elèctriques fins que s'hagi integrat amb la mantega.
- Afegim al bol 120 grams de crema de festucs, 1 ou de mida S, mitja culleradeta de sal i la farina de festucs que havíem triturat. Barregem fins a integrar-ho tot.
- Col·loquem un colador sobre el bol i hi aboquem 60 grams de farina d'arròs i mitja culleradeta d'impulsor químic. Barregem amb una llengua pastissera fins a obtenir una massa uniforme.
- Agafem 2 safates de forn amb sulfurat a la base i, amb l'ajuda d'una cullera de gelat, formem 4 boles a cada safata. Amb les mans untades amb una mica d'oli, aixafem les boles fins a obtenir la forma d'una galeta plana. No posem totes galetes en una única safata perquè la mida de les cookies és XXL, de més de 10 cm de diàmetre. Si feu galetes de mida més petita, les podeu posar totes en una sola safata.
- Quan hem format totes les galetes, les deixem reposar 30 minuts al congelador. Aquest pas és necessari perquè no se'ns desfacin i conservin la seva forma quan s'estiguin coent al forn.
- Enfornem les galetes en dues tandes durant 10 minuts a 180º. Un cop cuites són molt fràgils i les hem de deixar refredar per poder-les manipular.
- Quan ja estiguin fredes, decorem les galetes amb punts de ganache de xocolata blanca, una mica de crema de festucs, festucs torrats que trenquem i una mica de ratlladura de pell de llima.