Sardines a la llauna picants

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són una varietat de peix blau, que aporta greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular. Es recomana menjar peix blau unes 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    1 kg sardines

  • 5 nyores
  • 5 tomàquets secs
  • 2 alls
  • 1 pebrot vermell
  • 1/2 llimona
  • Oli OVE
  • Bitxo sec
  • Sal
  • Oli OVE
  • Farigola llimonera
  • Torrada de pa

PREPARACIÓ

  1. Netegem 1 kg de sardines, els traiem escates i tripes i després els fem un bany de sal. Les submergirem durant 15 minuts en un litre d'aigua amb 100 g de sal. Després les eixugarem amb un drap.
  2. Escalivem 1 pebrot (30 minuts) i una cabeça d'alls (20 minuts) a 180º. Després pelem el pebrot i agafem dos grans d'all (la resta la reservem per un altre dia).
  3. Posem en una paella amb oli el pebrot, els dos alls i un bitxo sec. Ho confitem a foc baix durant 15 minuts.
  4. Fem una salmorreta. Haurem hidratat tota la nit 5 nyores i en traiem la carn. La posem dins d'un got batedor junt amb 5 tomàquets secs, el pebrot, el bitxo i els grans d'all. Ho triturem i emulsionem amb oli.
  5. Sobre una llauna, estenem la salmorreta i per sobre hi posem les sardines. Ho portem al forn 10 minuts a 220º.
  6. En un bol hi posem una branca de farigola llimonera, espremem mitja llimona i hi afegim un raig d'oli. Ho barregem i ho tirem a sobre les sardines. 
  7. Emplatem les sardines amb una torrada de pa.
Anar al contingut