Sardines a la llauna picants
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són una varietat de peix blau, que aporta greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular. Es recomana menjar peix blau unes 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
1 kg sardines
- 5 nyores
- 5 tomàquets secs
- 2 alls
- 1 pebrot vermell
- 1/2 llimona
- Oli OVE
- Bitxo sec
- Sal
- Oli OVE
- Farigola llimonera
- Torrada de pa
PREPARACIÓ
- Netegem 1 kg de sardines, els traiem escates i tripes i després els fem un bany de sal. Les submergirem durant 15 minuts en un litre d'aigua amb 100 g de sal. Després les eixugarem amb un drap.
- Escalivem 1 pebrot (30 minuts) i una cabeça d'alls (20 minuts) a 180º. Després pelem el pebrot i agafem dos grans d'all (la resta la reservem per un altre dia).
- Posem en una paella amb oli el pebrot, els dos alls i un bitxo sec. Ho confitem a foc baix durant 15 minuts.
- Fem una salmorreta. Haurem hidratat tota la nit 5 nyores i en traiem la carn. La posem dins d'un got batedor junt amb 5 tomàquets secs, el pebrot, el bitxo i els grans d'all. Ho triturem i emulsionem amb oli.
- Sobre una llauna, estenem la salmorreta i per sobre hi posem les sardines. Ho portem al forn 10 minuts a 220º.
- En un bol hi posem una branca de farigola llimonera, espremem mitja llimona i hi afegim un raig d'oli. Ho barregem i ho tirem a sobre les sardines.
- Emplatem les sardines amb una torrada de pa.