Amanida picant de pasta
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, que es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 500 g pasta curta
- 100 g formatge curat d'ovella
- 2 cebes dolces
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 tomacó
- 1 gra d'all
- 1 llima
- 1 dit gingebre fresc
- 10 g caiena seca
- Alfàbrega fresca
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem una olla grossa amb aigua i sal a bullir, serà l'aigua de la pasta.
- Mentrestant, posem un pebrot vermell net i una albergínia neta al forn, els deixem 45 minuts a 180 graus. Els girem com a mínim un cop.
- Posem mig quilo de pasta a bullir, el temps que ens demani el fabricant. Un cop fet, ho posem en un bol amb aigua i gel.
- Afegim un bon raig d'oli OVE a la pasta i ho integrem bé. Tapem la pasta amb un plat i ho portem a la nevera.
- Tallem a brunesa 2 cebes dolces
- Posem una paella a escalfar amb oli OVE. Pelem i tallem a brunesa un gra d'all, el fem saltar una estona a la paella i després hi tirem la ceba tallada. Deixem que all i ceba coguin a foc baix 30 minuts. Remenant de tant en tant.
- Un cop escalivats, traiem pebrot i albergínia del forn. Deixem que es refredin i els pelem.
- Ratllem a sobre la ceba i l'all sofregits, un tomàquet de penjar i un dit de gingebre pelat. Afegim la quantitat que volem de caiena.
- Ho deixem coure a foc baix 10 minuts.
- Posem en un got batedor el sofregit i el pebrot escalivat. Ho triturem fins a tenir una textura de salsa.
- Tallem a daus l'albergínia escalivada.
- Afegim al bol de la pasta -que hem anat a buscar a la nevera- la salsa picant i l'albergínia tallada.
- També hi afegim uns daus de formatge curat d'ovella.
- Ho integrem tot.
- Afegim una pell ratllada de llima i el suc de mitja llima.
- Afegim una mica d'alfàbrega picada.