Croque-madame

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llengua de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    8 llesques de pa de motlle

    200 g de formatge de vaca

    150 g de llengua de vaca a làmines

    4 ous

    1/2 porro

    450 ml de llet

    30 g de mantega

    25 g de farina

    Comí en pols  

    Fulles d'alfàbrega

    Oli OVE

    Sal

    Nou moscada

    Xerès

    Pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa la part blanca de mig porro i el coem en una cassola amb 30 g de mantega. Hi afegim un pessic de sal i fem suar el porro durant 10 minuts a foc suau.
  2. Quan hagin passat els 10 minuts, hi afegim un rajolí de xerès per aixecar sucres. Apugem la temperatura del foc per aconseguir que l'alcohol s'evapori bé.
  3. Mentrestant, comencem a fer la beixamel escalfant en un pot 450 ml de llet. Hi afegim un pessic de sal i de pebre blanc i nou moscada. Escalfem la llet a foc baix.
  4. Mentre la llet s'escalfa, coem 25 g de farina a la cassola on hem fet suar el porro amb la mantega. Coem la farina a foc suau durant 10 minuts. Finalment, quan la farina ja està cuita, anem abocant a la cassola la llet calenta i ho anem remenant per evitar que la beixamel faci grumolls. Ho coem fins a aconseguir la textura desitjada.
  5. Ratllem 200 g de formatge de vaca que es fongui bé al forn, tipus gruyère o emmental.  
  6. Comencem a muntar els croque-madame cobrint 2 llesques de pa de motlle amb beixamel. Sobre una de les meitats hi posem làmines de llengua de vaca cuita i, finalment, ho cobrim amb formatge. Ho tapem amb l'altra meitat, per la banda de la beixamel per sota. Per sobre, hi posem més beixamel i més formatge ratllat. Repetim aquesta operació tres vegades més, han de sortir 4 entrepans, i els duem al forn 10 minuts a 180º.
  7. Fem 4 ous ferrats en una paella amb oli molt calent. Posem un ou per sobre de cada croque-madame.
  8. Ho emplatem posant una mica de sal, comí i alfàbrega picada per sobre de cada croque-madame.

 

Anar al contingut