Fideuà amb gambes

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París i Ada Parellada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g fideus
  • 500 ml fumet  
  • 6 gambes  
  • 4 tomàquets de penjar
  • 1/2 bulb de fonoll
  • Brandi
  • Fonoll marí
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  • 1 ou
  • 1 gra d'all
  • Vinagre blanc
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Escalfem a foc baix 500 ml de fumet vermell.
  2. Tallem a la microbrunesa 1/2 bulb de fonoll i el reservem en un bol. Reservem les fulles enun altre bol.
  3. Ratllem 4 tomacons en un altre bol.
  4. Traiem el budell i pelem el cos de 6 gambes. Les deixem amb el cap sense pelar.
  5. Escalfem un raig d'oli OVE en una cassola. Quan sigui ben calent, hi tirem les gambes pelades.
  6. Hi afegim un raig de brandi per aixecar els sucres i enretirem les gambes. Les reservem en un plat.
  7. Afegim 200 g de fideus fins a la cassola on hi havia les gambes i els torrem dos minuts sense deixar de remenar.
  8. Reservem els fideus torrats en un plat. Afegim el fonoll tallat i els tomacons ratllats a la mateixa cassola.
  9. Ho coem i remenem fins a reduir l'aigua de vegetació.
  10. Hi tirem els fideus torrats i el fumet bullint, a més de sal i pebre.
  11. Ho coem 6 minuts a foc mitjà.
  12. Mentrestant, fem un allioli de fonoll amb la batedora elèctrica.
  13. Posem un ou al got batedor, hi afegim un gra d'all sense el grill i les fulles de fonoll que havíem reservat a l'inici.
  14. Hi afegim un raig de vinagre blanc i oli d'oliva verge suau.
  15. Ho emulsionem fins que lligui.
  16. Si els fideus ja estan fets -han passat els 6 minuts- apaguem el foc i hi posem les gambes marcades.
  17. Deixem que tot plegat reposi 1 minut.
  18. Ho emplatem amb uns puntets d'all i oli i unes tiges de fonoll marí.
Anar al contingut