Fideuà amb gambes
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París i Ada Parellada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 200 g fideus
- 500 ml fumet
- 6 gambes
- 4 tomàquets de penjar
- 1/2 bulb de fonoll
- Brandi
- Fonoll marí
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
- 1 ou
- 1 gra d'all
- Vinagre blanc
- Sal
PREPARACIÓ
↵
- Escalfem a foc baix 500 ml de fumet vermell.
- Tallem a la microbrunesa 1/2 bulb de fonoll i el reservem en un bol. Reservem les fulles enun altre bol.
- Ratllem 4 tomacons en un altre bol.
- Traiem el budell i pelem el cos de 6 gambes. Les deixem amb el cap sense pelar.
- Escalfem un raig d'oli OVE en una cassola. Quan sigui ben calent, hi tirem les gambes pelades.
- Hi afegim un raig de brandi per aixecar els sucres i enretirem les gambes. Les reservem en un plat.
- Afegim 200 g de fideus fins a la cassola on hi havia les gambes i els torrem dos minuts sense deixar de remenar.
- Reservem els fideus torrats en un plat. Afegim el fonoll tallat i els tomacons ratllats a la mateixa cassola.
- Ho coem i remenem fins a reduir l'aigua de vegetació.
- Hi tirem els fideus torrats i el fumet bullint, a més de sal i pebre.
- Ho coem 6 minuts a foc mitjà.
- Mentrestant, fem un allioli de fonoll amb la batedora elèctrica.
- Posem un ou al got batedor, hi afegim un gra d'all sense el grill i les fulles de fonoll que havíem reservat a l'inici.
- Hi afegim un raig de vinagre blanc i oli d'oliva verge suau.
- Ho emulsionem fins que lligui.
- Si els fideus ja estan fets -han passat els 6 minuts- apaguem el foc i hi posem les gambes marcades.
- Deixem que tot plegat reposi 1 minut.
- Ho emplatem amb uns puntets d'all i oli i unes tiges de fonoll marí.