Galtes de vedella a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesca Gabaldà (menudera)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Guisar la carn és la forma culinària en la que hi ha menys pèrdua de nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 galtes de vedella
  • 1 all
  • 12 prunes amb pinyol
  • 5 tomàquets madurs triturats
  • 8 orellanes
  • 1 copa de brandi
  • 30-35 pinyons
  • 1 ceba
  • caldo de carn
  • 1 farcellet d'herbes aromàtiques
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Opcional per l'emplatat:
  • fulles d'enciams variats

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els pinyons, les prunes i les orellanes en un bol, cobriu-les amb aigua, afegiu-hi una mica de brandi i deixeu-les macerar.

A continuació, en una cassola amb oli ben calent salteu les galtes de vedella ja salpebrades. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el caldo i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb la cassola tapada. Després, poseu-hi la ceba tallada a la juliana, l'all laminat, el tomàquet triturat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts. Tot seguit, afegiu-hi la resta de brandi i el farcellet d'herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts més, també tapat. Finalment, poseu-hi els fruits secs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant mitja hora més a foc molt suau i amb la cassola tapada.

I ja per acabar, emplateu les galtes i guarniu el plat amb unes fulles d'enciams variats amanits amb oli i sal.
Anar al contingut