Galtes de vedella a la catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesca Gabaldà (menudera)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Guisar la carn és la forma culinària en la que hi ha menys pèrdua de nutrients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 galtes de vedella
- 1 all
- 12 prunes amb pinyol
- 5 tomàquets madurs triturats
- 8 orellanes
- 1 copa de brandi
- 30-35 pinyons
- 1 ceba
- caldo de carn
- 1 farcellet d'herbes aromàtiques
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Opcional per l'emplatat:
- fulles d'enciams variats
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els pinyons, les prunes i les orellanes en un bol, cobriu-les amb aigua, afegiu-hi una mica de brandi i deixeu-les macerar.
A continuació, en una cassola amb oli ben calent salteu les galtes de vedella ja salpebrades. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el caldo i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb la cassola tapada. Després, poseu-hi la ceba tallada a la juliana, l'all laminat, el tomàquet triturat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts. Tot seguit, afegiu-hi la resta de brandi i el farcellet d'herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts més, també tapat. Finalment, poseu-hi els fruits secs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant mitja hora més a foc molt suau i amb la cassola tapada.
I ja per acabar, emplateu les galtes i guarniu el plat amb unes fulles d'enciams variats amanits amb oli i sal.
A continuació, en una cassola amb oli ben calent salteu les galtes de vedella ja salpebrades. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el caldo i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb la cassola tapada. Després, poseu-hi la ceba tallada a la juliana, l'all laminat, el tomàquet triturat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts. Tot seguit, afegiu-hi la resta de brandi i el farcellet d'herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts més, també tapat. Finalment, poseu-hi els fruits secs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant mitja hora més a foc molt suau i amb la cassola tapada.
I ja per acabar, emplateu les galtes i guarniu el plat amb unes fulles d'enciams variats amanits amb oli i sal.