Panellets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
500 g d'ametlla marcona crua mòlta
350 g d'ametlla trencada
1 patata kennebec petita
350 g de sucre
1 llimona
3 ous
350 g de pinyons
PREPARACIÓ
- Bullim la patata amb pell, i després la pelem i l'aixafem amb una forquilla. Seguidament la posem en un bol amb un rovell d'ou, sucre i ho barregem.
- Dividim l'ametlla marcona mòlta en tres i l'afegim al bol amb la barreja de la patata. Quan estigui ben barrejat, hi afegim la segona part d'ametlla, i al cap d'una estona, la tercera part amb la ratlladura d'una llimona (evitant rascar la part blanca, que és amarga). Ho barregem tot fins que estigui uniforme i ho pastem al tallador o al marbre.
- De la barreja, en fem una bola i la posem en un bol. La tapem amb un drap de cotó i deixem que reposi durant tot un dia a temperatura ambient. Un cop passades 24 hores, ho dividim en dues parts i en fem dues barres. D'una barra, en farem boletes i de l'altra, bastonets.
- Batem 2 ous. Ho dividim en dos plats fondos: en un hi posem l'ametlla i en l'altre, els pinyons. Ho remenem tot bé.
- Arrebossem les boletes amb pinyons i els bastonets, amb ametlles. Ens haurem d'ajudar amb les mans per anar clavant les ametlles i sobretot els pinyons.
- Els posem a coure al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus.