Pastís de poma
- Programa: La selva
- Cuina: Mireia Carbó
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
2 pomes golden
100 g de sucre
100 g de farina
125 g de mantega
2 cullerades de llevat
1 beina de vainilla
50 g d'avellanes picadetes
2 ous
Una punteta de sal
PREPARACIÓ
- Fonem la mantega al foc en un cassó.
- Pelem les pomes i en traiem el cor i les llavors.
- Les tallem a vuitens per després fer-ne daus.
- Amb les varetes o amb batedora, barregem els ous, el sucre, la vainilla, el llevat, la punteta de sal i, finalment, la farina i la mantega tèbia, fins a aconseguir una massa fina sense grumolls.
- Afegim a la massa les pomes i els bocins d'avellana.
- Pintem un motlle de pastissos d'entre 20-24 cm de diàmetre amb mantega i l'empolsem amb farina.
- Hi afegim la massa amb les pomes i les avellanes.
- Escalfem el forn a 180 graus i, una vegada estigui calent, coem el pastís durant uns 35-40 minuts.