Secret de porc agredolç
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B; cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 secrets
- 10 avellanes torrades
- 2 pomes golden
- 1 gra d'all
- 1 pera ercolina
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba petita
- 1 llimona
- Orenga fresca
- Coriandre fresc
- Farigola fresca
- Pebre negre
- Sal
- Mostassa antiga
- Julivert
- 1 raig de cava
- Oli OVE
-
Vinagre
PREPARACIÓ
- Preparem el marinat per a la carn.
- Triem, desfullem i tallem menudes unes branques d'orenga fresca, coriandre fresc, farigola fresca i julivert fresc. Ho reservem en un bol.
- Afegim 1 gra d'all pelat i ratllat al bol, afegim també la pela d'1 llimona neta i ratllada.
- Afegim 2 cullerades rases de mostassa antiga, un raig d'oli OVE i una mica de pebre negre, i ho barregem tot.
- Tallem a llesques i a contraveta 2 secrets de porc.
- Els salem i els posem al bol amb la marinada.
- Deixem que es marinin 30 minuts.
- Mentrestant, traiem el cor a dues pomes golden. Tallem per la meitat una pera i li traiem el cor, també. Posem les fruites a la safata del forn.
- Hi afegim una cabeça d'alls, a la qual li tallem la part de dalt. Afegim una ceba tallada per la meitat.
- Amanim aquestes verdures i fruites amb sal, pebre, un raig d'oli OVE, i hi afegim un raig generós de cava a la safata.
- La fiquem al forn i l'hi deixem 30' a 200 ºC.
- Passat aquest temps, deixem que els vegetals es refredin, pelem les fruites i les tallem a daus.
- En un morter, hi posem la carn d'all escalivat que acabem de recuperar del forn. Hi afegim 10 avellanes torrades, un raig d'oli OVE i un raig de vinagre. Amb la mà de morter fem una picada.
- Posem una cassola al foc i hi posem un raig d'oli perquè s'escalfi. Un cop sigui força calent, li anem tirant els talls de porc marinats. Si la paella no és molt ampla, ho farem en tongades.
- Emplatem amb la picada per sota, la carn saltada, els vegetals tallats i una mica d'herbes fresques.