Pessic de carbassa i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita o verdures a les preparacions, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les en vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    170 g de carbassa

    170 g de farina de força

    170 ml de cervesa negra 

    200 g de xocolata negra

    100 ml de nata

    100 g de sucre panela

    80 ml oli gira-sol

    4 ous

    2 fulles de gelatina

    1 cullerada de cereals solubles

    1 sobre de llevat químic

    Mantega

    Farina

    Sal

PREPARACIÓ

 

  1. Posem sobre un paper sulfurat a la safata del forn un tros de carbassa i la rostim durant 2 hores a 160º
  2. Traiem la polpa  amb una cullera i l'aixafem amb les varetes manuals afegint-hi 100 g de sucre panela. Ho reservem en un bol filmat a pell
  3. Tamisem en un bol 170 g de farina de força i 1 sobre de llevat químic. Ho barregem tot.
  4. Batem 4 ous i els afegim al bol amb farina i llevat. Ho integrem amb les varetes elèctriques
  5. Hi afegim la carbassa i 80 ml d'oli de gira-sol i 170 ml de cervesa negra i batem amb les varetes elèctriques durant 10 minuts.
  6. Afegim a la massa un pols de sal.
  7. Freguem una mica de mantega per dins d'un motlle rodó i hi tirem un polsim de farina.
  8. Transferim la massa al motlle i l'enfornem a 180º durant 40 minuts.
  9. Posem 2 làmines de gelatina a hidratar en un plat amb aigua freda
  10. Desfem al bany maria 200 g de xocolata negra amb 100 ml de nata
  11. Traiem del foc la xocolata i la nata i hi afegim la gelatina. Ho barregem.
  12. Col·loquem el pessic, ja temperat, sobre una reixa i el banyem amb la ganache de xocolata
  13. Espolsem pel damunt 1 cullerada de cereals solubles i ho  deixem refredar durant 10 minuts
Anar al contingut