Pessic de carbassa i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruita o verdures a les preparacions, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les en vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
170 g de carbassa
170 g de farina de força
170 ml de cervesa negra
200 g de xocolata negra
100 ml de nata
100 g de sucre panela
80 ml oli gira-sol
4 ous
2 fulles de gelatina
1 cullerada de cereals solubles
1 sobre de llevat químic
Mantega
Farina
Sal
PREPARACIÓ
- Posem sobre un paper sulfurat a la safata del forn un tros de carbassa i la rostim durant 2 hores a 160º
- Traiem la polpa amb una cullera i l'aixafem amb les varetes manuals afegint-hi 100 g de sucre panela. Ho reservem en un bol filmat a pell
- Tamisem en un bol 170 g de farina de força i 1 sobre de llevat químic. Ho barregem tot.
- Batem 4 ous i els afegim al bol amb farina i llevat. Ho integrem amb les varetes elèctriques
- Hi afegim la carbassa i 80 ml d'oli de gira-sol i 170 ml de cervesa negra i batem amb les varetes elèctriques durant 10 minuts.
- Afegim a la massa un pols de sal.
- Freguem una mica de mantega per dins d'un motlle rodó i hi tirem un polsim de farina.
- Transferim la massa al motlle i l'enfornem a 180º durant 40 minuts.
- Posem 2 làmines de gelatina a hidratar en un plat amb aigua freda
- Desfem al bany maria 200 g de xocolata negra amb 100 ml de nata
- Traiem del foc la xocolata i la nata i hi afegim la gelatina. Ho barregem.
- Col·loquem el pessic, ja temperat, sobre una reixa i el banyem amb la ganache de xocolata
- Espolsem pel damunt 1 cullerada de cereals solubles i ho deixem refredar durant 10 minuts