Braó de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a formar i a mantenir els glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 braó amb os
3 tendons de vedella
ossos de genoll de vedella
una cabeça d'alls
pota de vedella
2 tomàquets pera o pebrot
1 ceba grossa
1 xirivia
1 farcellet d'herbes (marduix, farigola, llorer, julivert)
1 pastanaga grossa
farigola (a part de la que farem servir per al ramet)
vi ranci
vi negre
sal grossa
sal fina
branquetes de romaní
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la salsa i posem els ossos i el peu al forn durant 30 minuts a 220º.
- Tallem a la bresa la ceba, la pastanaga i la xirivia. La cabeça d'all la tallem per la meitat. Els tomàquets no els tallem i els deixem sencers.
- Ho afegim a la safata del forn on hi ha els ossos i el peu els últims 15 minuts de cocció. Ho mantenim a la mateixa temperatura.
- Traiem la safata i aboquem tot el contingut dins l'olla exprés més grossa que tinguem. Hi afegim els tendons de vedella ja rentats. Quan bulli, hi afegim un rajolí de vi ranci i de vi negre i els deixem evaporar. Ho cobrim amb aigua mineral i tanquem l'olla. Quan surti vapor abaixem el foc al mínim.
- Tapem l'olla i la deixem bullir durant 30 minuts.
- Cobrim el braó amb sal grossa i fina a parts iguals. Ho deixem reposar 30 minuts fora de la nevera.
- Aturem el foc de l'olla i la deixem reposar 20 minuts.
- Netegem i eixuguem el braó.
- Ho lliguem amb un cordill i hi posem branquetes de romaní al voltant. Ho segellem dins una paella inoxidable.
- Preparem la safata de forn.
- Colem el brou de l'olla exprés.
- Hi afegim el brou a la safata amb un ramet d'herbes.
- Posem a rostir el braó al forn a 170 graus durant 3 hores.
- Anem banyant el rostit.
- Ho servim.