Rajada en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La rajada és un peix del tipus blanc i, com a tal, conté poc greix i proteïnes de gran valor. Les recomanacions apunten a menjar peix blanc de 3 a 4 dies a la setmanaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 rajades
2 pastanagues
1 colrave
1 porro
2 grans d'all
150 ml Oli OVE
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta pebre vermell picant
2 fulles de llima kafir
Julivert
60 ml vinagre de vi
300 ml brou vermell Farina
Oli de confitar
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem, pelem i tallem a juliana les verdures: un colrave, un porro i dues pastanagues
- Laminem 2 grans d'all i els enrossim en una cassola amb un raig d'oli.
- Un cop l'all és ros, hi tirem la resta de les verdures i deixem que suïn.
- Tirem 150 ml d'oli OVE.
- Deixem que els vegetals suïn 10 minuts.
- Afegim a la cassola una culleradeta de pebre vermell dolç, una culleradeta de pebre vermell picant, 2 fulles de llima kafir i unes fulles de julivert tallat menut. Ho integrem tot.
- Tirem a la mateixa cassola 60 ml de vinagre de vi i 300 ml de brou vermell.
- Ho deixem coure a foc fluix 10'.
- Tallem en 4 porcions 2 rajades pelades. Les salem.
- Les enfarinem i les fregim en una cassola amb oli d'oliva ben calent. Si cal, ho fem en dues tongades. Girem el peix perquè es faci pels dos costats.
- Un cop fregit, portem el peix a una plata amb paper absorbent perquè deixi anar part de l'oli i després el portem a la cassola amb les verdures.
- Deixem el peix 5 minuts coent-se amb l'escabetx.
- Servim.