L'últim molí d'oli del Vallès Oriental, a punt de tancar per jubilació després de 100 anys
Si Can Sapera tanca portes, els productors hauran de portar l'oli a premsar fora de la comarca però saben que és "és crucial collir les olives i moldre-les de seguida"
El molí centenari de Can Sapera, a Santa Eulàlia de Ronçana, és l'últim que queda al Vallès Oriental. Si tanca portes suposarà un trasbals per a la quinzena de productors professionals d'oli, perquè passaran de fer 15 minuts de trajecte fins al molí a més d'una hora.
Tenir el molí a prop dels camps és important per no perdre temps i perquè l'oliva no es malmeti i l'oli no perdi qualitat. "L'oliva ha d'ésser premsada així que és arreplegada", ja ho diu la dita. I els productors d'oli en són ben conscients.
La vera és l'oliva tradicional i històrica de la comarca. Aquest any ha estat una temporada excepcional que ha superat de llarg la del 2020, que ja es va considerar molt bona. Una qualitat i quantitat per a les quals la proximitat del molí és molt important.
- ARXIVAT A:
- Agricultura