Anar a la navegació principalAnar al contingut
El formatge francès es ven en unitats de 60 grams (iStock)

Alerta per "E. coli" en un formatge crottin de Chavignol DOP venut a Catalunya

El formatge afectat, procedent de França, es ven en unitats de 60 grams
Redacció
1 min

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha alertat de la presència del bacteri "Escherichia coli" --o "E. coli"-- productor de la toxina Shiga (STEC) en un lot de formatge crottin de Chavignol DOP de la marca Dubois Boulay, distribuït a Catalunya.

El formatge es ven en unitats de 60 grams, que es conserven en nevera. El lot afectat és el PONT0509, amb data de caducitat 31/10/2025, segons ha informat l'Aesan.

Les autoritats sanitàries de França han fet arribar l'avís al Ministeri de Consum a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea. Les dades s'han traslladat a les autoritats sanitàries de Catalunya, per controlar la retirada del producte dels canals de comercialització.

Com és habitual, s'aconsella que les persones que tinguin productes afectats per aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los. Si ja n'han menjat i presenten alguna simptomatologia, la recomanació és anar a un centre de salut.

Alguns símptomes de les infeccions per "E. coli" productor de toxines Shiga són rampes abdominals fortes i diarrea. El període d'incubació pot ser de 2 a 10 dies.

Temes relacionats