Amanida de formatge amb fruita de tardor i carquinyolis
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gonzalo Ferreruela
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Ferreruela
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- enciams variats
- formatge tou de vaca
- 100 g de codonyat
- 4 figues
- 16 nous
- 1/4 de magrana
- 4 carquinyolis
- 100 g d'oli d'oliva
- 30 g de vinagre
- 40 g de xerès dolç
- 30 g de sucre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, desgraneu la magrana: talleu-la per la meitat i, amb l'ajut d'una mà de morter, piqueu cada meitat, per la part de la pell, a fi que vagin caient els grans.
Seguidament, talleu a daus el codonyat, piqueu els carquinyolis amb un ganivet, talleu el formatge a llesques i esmicoleu les nous amb les mans.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre, el sucre i el xerès dolç en un pot de vidre, tipus conserva, i tapeu-lo i agiteu-lo per tal d'emulsionar-ho com si fos un còctel.
A continuació, amaniu els enciams amb la vinagreta i afegiu-hi una mica de sal.
Finalment, talleu les figues a quarts, ensucreu-les i caramellitzeu-les amb un bufador.
I ja per acabar, emplateu els enciams i poseu-hi per sobre el formatge, les figues, la magrana, les nous, el codonyat i els carquinyolis.
Seguidament, talleu a daus el codonyat, piqueu els carquinyolis amb un ganivet, talleu el formatge a llesques i esmicoleu les nous amb les mans.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre, el sucre i el xerès dolç en un pot de vidre, tipus conserva, i tapeu-lo i agiteu-lo per tal d'emulsionar-ho com si fos un còctel.
A continuació, amaniu els enciams amb la vinagreta i afegiu-hi una mica de sal.
Finalment, talleu les figues a quarts, ensucreu-les i caramellitzeu-les amb un bufador.
I ja per acabar, emplateu els enciams i poseu-hi per sobre el formatge, les figues, la magrana, les nous, el codonyat i els carquinyolis.