Carquinyolis de pistatxos

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g de pistatxos torrats

    175 g de farina

    125 g de mantega clarificada

    100 g de sucre de panela

    90 g de xocolata blanca

    15 g d'oli de coco

    5 grams de llevat en pols

    2 ous

    1 llima

    1 taronja

    Mitja cullerada de gingebre en pols

    Gotes d'amaretto

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 175 g de farina, 100 g de sucre panela, 5 g de llevat en pols i mitja culleradeta de gingebre en pols.
  2. Hi afegim la clara i un ou sencer, i ho reservem per fer-ho servir més endavant.
  3. Hi afegim les ratlladures d'una llima i d'una taronja. Ho barregem.
  4. Hi afegim un raig d'amaretto i pastem la massa al bol (amb guants).
  5. Incorporem a la massa 100 g de pistatxos torrats i hi donem forma de barra.
  6. Posem la barra de massa a sobre d'una safata de forn amb paper sulfurat i la pintem amb el rovell reservat.
  7. Ho enfornem a 170º durant 30 minuts.
  8. Traiem la massa del forn i la deixem temperar una mica.
  9. Preparem un bany maria.
  10. Tallem la barra de massa a llesques primes. Tornem a enfornar la massa ja tallada 5 minuts més.
  11. Fonem al bany maria 90 g de xocolata blanca i 125 g de mantega clarificada.
  12. Girem els carquinyolis al forn i els hi deixem 5 minuts més.
  13. Posem en un got de túrmix 15 g d'oli de coco, 300 g de pistatxos torrats i la xocolata i mantega del bany maria. Ho triturem.
  14. Traiem els carquinyolis del forn i els deixem temperar.
  15. Servim la crema en un bol per poder-hi sucar els carquinyolis.
Anar al contingut