Carquinyolis de pistatxos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de pistatxos torrats
175 g de farina
125 g de mantega clarificada
100 g de sucre de panela
90 g de xocolata blanca
15 g d'oli de coco
5 grams de llevat en pols
2 ous
1 llima
1 taronja
Mitja cullerada de gingebre en pols
Gotes d'amaretto
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 175 g de farina, 100 g de sucre panela, 5 g de llevat en pols i mitja culleradeta de gingebre en pols.
- Hi afegim la clara i un ou sencer, i ho reservem per fer-ho servir més endavant.
- Hi afegim les ratlladures d'una llima i d'una taronja. Ho barregem.
- Hi afegim un raig d'amaretto i pastem la massa al bol (amb guants).
- Incorporem a la massa 100 g de pistatxos torrats i hi donem forma de barra.
- Posem la barra de massa a sobre d'una safata de forn amb paper sulfurat i la pintem amb el rovell reservat.
- Ho enfornem a 170º durant 30 minuts.
- Traiem la massa del forn i la deixem temperar una mica.
- Preparem un bany maria.
- Tallem la barra de massa a llesques primes. Tornem a enfornar la massa ja tallada 5 minuts més.
- Fonem al bany maria 90 g de xocolata blanca i 125 g de mantega clarificada.
- Girem els carquinyolis al forn i els hi deixem 5 minuts més.
- Posem en un got de túrmix 15 g d'oli de coco, 300 g de pistatxos torrats i la xocolata i mantega del bany maria. Ho triturem.
- Traiem els carquinyolis del forn i els deixem temperar.
- Servim la crema en un bol per poder-hi sucar els carquinyolis.