Jarret estofat amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les castanyes, aviat en el seu millor moment, són una fruita seca d'alt valor energètic, rica en hidrats de carboni i vitamines, amb pocs greixos, per això són molt més lleugeres que els altres ingredients del seu grupAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
700 g de jarret tallat a daus
500 g de tendons de vedella
600 g de patata
300 ml de vi negre
20 castanyes
2 pastanagues
1 ceba
1 raifort
1 xirivia
3 l d'aigua
Pom d'aromàtiques
Vi ranci
Ratafia
Flor de ruca
Gingebre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a un pot 20 castanyes, un 1 raig de ratafia i ho cobrim amb aigua mineral. Deixem les castanyes hidratant-se 12 hores.
- Pelem 2 pastanagues netes i 1 xirivia neta.
- Tallem a bresa les pastanagues pelades, la xirivia i 1 ceba neta.
- Posem una olla de pressió al foc i hi afegim un raig d'oli i la bresa. Enrossim la bressa uns 10 minuts.
- Repolim 500 g de tendó de vaca, eliminem pèls i altres impureses si no ens ho han fet a la botiga de menuts.
- Quan la bresa s'ha enrossit tirem a l'olla de pressió 300 ml de vi negre. Deixem que l'alcohol del vi s'evapori.
- Tallem a rodelles 1 dit de gingebre sense pelar.
- Un cop l'alcohol s'ha evaporat afegim a l'olla de pressió les rodelles de gingebre, els tendons de vedella i 1 litre d'aigua. Tapem l'olla a pressió.
- Deixem que tot plegat es cogui durant 30 minuts que es conten des del moment en que comença a xiular. I després deixem que reposi 10 minuts.
- Colem el brou reposat. Reservem el brou colat. Recuperem els tendons i els reservem.
- Salpebrem 700 g de jarret tallat a daus.
- Posem una cassola al foc. Afegim un raig d'oli, a la cassola i el jarret. Hi tirem un pom d'herbes aromàtiques. .
- Ho enrossim a foc fort uns 6 minuts.
- Un cop enrossit, afegim a la a cassola el brou colat i els tendons reservats i deixem que cogui tapat 1 hora a foc mig
- Colem les castanyes i les afegim a la cassola. La mig tapem i deixem que cogui 10 minuts.
- Pelem 600 g de patata neta. Les tallem a mida "panadera".
- Posem a la safata del forn les patates tallades, sal, pebre, un raig de vi ranci, un raig d'oli i ho enfornem 20' a 180º
- Rescatem pes patates del forn.
- Emplatem amb les patates , el jarret i les castanyes, suc, 1 nap raifort que ratllarem sobre la carn i unes flors de ruca.