En conèixer la denúncia, el club va defensar la presumpció d'innocència del jugador (Europa Press/AFP7)

Aguado nega haver violat una treballadora de l'Espanyol i afirma que va ser una relació consentida

Segons la denúncia, el jugador hauria violat la treballadora del club en un lavabo de la discoteca on van celebrar el retorn de l'Espanyol a Primera Divisió, però Aguado manté que les relacions sexuals van ser consentides

RedaccióActualitzat

El futbolista de l'Espanyol Álvaro Aguado ha declarat aquest dimecres davant la jutgessa d'instrucció com a investigat arran d'una denúncia per agressió sexual a una treballadora del club.

Aguado --que no ha contestat les preguntes de l'acusació, però sí les del jutge i del fiscal-- ha explicat que l'acte va ser "consentit" i que no entén els motius de la denúncia.

Cap part ha demanat cap mesura cautelar ni cap ordre d'allunyament.

Els fets haurien passat el juny de l'any passat a la discoteca Opium de Barcelona, en una festa de l'Espanyol per celebrar el retorn de l'equip blanc-i-blau a Primera Divisió.

En la declaració, que ha durat una mica més d'una hora, el jugador, de 28 anys, ha assegurat davant la jutgessa que va saber pel club que una treballadora l'havia denunciat i ha reconegut que l'Espanyol no va adoptar cap mesura contra ell ni va activar el protocol previst per a aquests casos. 
 

El relat de la noia

Segons la denúncia de la noia, que va declarar la setmana passada, el jugador li va fer tocaments a la zona de ball i posteriorment la va violar al lavabo d'una zona reservada de la discoteca.

Uns fets que la denunciant assegura que va explicar aquella mateixa nit a companys de feina i pels quals, posteriorment, va anar a l'Hospital Clínic, on li van fer una exploració mèdica.

La noia, que continua treballant a l'Espanyol, no va presentar denúncia fins al gener passat, segons fonts del cas, per por de represàlies.

L'Espanyol ha ratificat que va comunicar els fets al jugador quan van ser informats de la denúncia i ha justificat que no s'hagin pres mesures contra ell adduint respecte a la presumpció d'innocència. 

La discoteca, per la seva banda, tampoc va activar els protocols previstos davant possibles agressions sexuals ocorregudes en l'establiment, perquè la denunciant no ho va denunciar aquella nit.

Per aquest motiu, la discoteca no conserva les gravacions de les càmeres de seguretat del recinte --que podrien ajudar a aclarir els fets--, perquè es van esborrar una vegada transcorregut el temps prudencial de seguretat. 

Així doncs, en la causa resultarà clau la declaració dels testimonis aquella nit a la festa d'Opium. 
 

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les víctimes de violència masclista disposen de diversos recursos per demanar ajuda. Hi ha un telèfon específic d'atenció i informació, el 900 900 120. És un telèfon que funciona les 24 hores del dia, 365 dies l'any. Atén urgències i també consultes, és gratuït i no queda registrat al mòbil.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al telèfon 112.

El WhatsApp 601 00 11 22, en funcionament des de l'abril del 2021, ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Per presentar una denúncia, es pot acudir a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen dret a rebre l'assistència d'un advocat d'ofici, independentment de la seva situació econòmica. 

D'altra banda, també es pot recórrer a diversos serveis públics d'informació i atenció, com les Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD), els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

També hi ha un gest internacional de socors que es pot fer amb la mà i que permet alertar que s'està en una situació de perill, en cas de no poder parlar.

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualViolència masclistaEsports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut