Kofta (Mandonguilles) - Kabul, Afganistan
- Programa: Karakia
- Cuina: Nadia Ghulam, Badalona
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- 1/2 kg de carn picada de vedella
- 2 grans d'all
- 2 cebes grosses
- 3 tomàquets
- 1 tassa de dhal (llegum)
- pebre negre
- garam masala (barreja d'espècies)
- aigua
- oli i sal
PREPARACIÓ
Peleu i trinxeu les cebes i els alls. Ratlleu els tomàquets. Reserveu-ho.
En un bol de mida grossa, barregeu-hi la carn picada amb una mica més de la meitat de la ceba i l'all trinxats. Reserveu l'altra part pel sofregit. Condimenteu-ho amb una culleradeta de barreja d'espècies garam masala, sal i pebre al vostre gust. Barregeu-ho bé perquè les espècies quedin ben integrades.
En una paella amb oli abundant, sofregiu-hi la resta de ceba i all trinxats. Quan tot just comenci a enrossir-se, afegiu-hi el tomàquet ratllat. Si no voleu tenir tanta feina, podeu posar-hi un pot petit de tomàquet triturat. Remeneu-ho i, passats uns quants minuts, afegiu-hi un parell de gots d'aigua i deixeu que faci xup-xup amb el foc ben baix. Remeneu-ho de tant en tant.
Prepareu les mandonguilles fent boles de carn, d'una mida més aviat grossa. Aplaneu-les lleugerament -semblaran una mena d'hamburgueses gruixudes- i incorporeu-les a la paella del sofregit, que es vagin coent. El més important és que no es trenquin.
Poseu un cassó al foc amb aigua i feu-hi coure el llegum. Si no trobeu dhal podeu utilitzar llenties. Un cop cuit, escorreu-lo i incorporeu-lo a la paella de les mandonguilles. Remeneu-ho una mica i deixeu que cogui una estona més. Tot plegat ha d'estar-se al foc fins que la salsa de tomàquet sigui una mica espessa.
Podeu servir aquestes mandonguilles acompanyades d'arròs, un qabili palau (vegeu-ne recepta a part).
En un bol de mida grossa, barregeu-hi la carn picada amb una mica més de la meitat de la ceba i l'all trinxats. Reserveu l'altra part pel sofregit. Condimenteu-ho amb una culleradeta de barreja d'espècies garam masala, sal i pebre al vostre gust. Barregeu-ho bé perquè les espècies quedin ben integrades.
En una paella amb oli abundant, sofregiu-hi la resta de ceba i all trinxats. Quan tot just comenci a enrossir-se, afegiu-hi el tomàquet ratllat. Si no voleu tenir tanta feina, podeu posar-hi un pot petit de tomàquet triturat. Remeneu-ho i, passats uns quants minuts, afegiu-hi un parell de gots d'aigua i deixeu que faci xup-xup amb el foc ben baix. Remeneu-ho de tant en tant.
Prepareu les mandonguilles fent boles de carn, d'una mida més aviat grossa. Aplaneu-les lleugerament -semblaran una mena d'hamburgueses gruixudes- i incorporeu-les a la paella del sofregit, que es vagin coent. El més important és que no es trenquin.
Poseu un cassó al foc amb aigua i feu-hi coure el llegum. Si no trobeu dhal podeu utilitzar llenties. Un cop cuit, escorreu-lo i incorporeu-lo a la paella de les mandonguilles. Remeneu-ho una mica i deixeu que cogui una estona més. Tot plegat ha d'estar-se al foc fins que la salsa de tomàquet sigui una mica espessa.
Podeu servir aquestes mandonguilles acompanyades d'arròs, un qabili palau (vegeu-ne recepta a part).