Melmelada, compota i granissat de poma, api i fonoll amb escuma de iogurt
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA COMPOTA DE POMA:
3 pomes golden
100 g de sucre
50 g de mantega
PER A LA MELMELADA:
2 pomes golden
1/2 fonoll
1 branca d'api
100 g de sucre
100 ml d'aigua
Suc de mitja llimona
Vainilla o canyella
PER AL GRANISSAT DE POMA I API
350 ml de liquat de poma golden
200 ml de liquat d'api
50 ml d'almívar
50 ml de licor de poma
2 fulles de gelatina
PER A L'ESCUMA DE IOGURT
400 g de iogurt natural grec
50 ml de nata
2 fulles de gelatina
PREPARACIÓ
- Enfornem les pomes, sense cor però amb pell, amb sucre i mantega.
- Mentre es van coent, preparem una melmelada amb pomes tallades a daus, la part més tendra del tronc de l'api, també a daus, i les arrels del fonoll.
- Ho posem en un cassó amb aigua i sucre a parts iguals. Si us ve de gust, ho aromatitzeu amb canyella o vainilla i hi afegiu llimona.
- Ha de coure uns trenta minuts a foc mitjà, fins que tingui textura de melmelada.
- Quan tinguem les pomes al forn cuites, els traiem la pell i les triturem amb el suc de la safata. També ho podeu aromatitzar si voleu amb vainilla o canyella.
- Amb la liquadora farem el granissat, amb les fulles de l'api i la part més dura dels troncs i poma tallada a daus.
- Hi afegim un almívar, fet amb la mateixa quantitat d'aigua que de sucre, la gelatina deshidratada i el licor de poma.
- Congelem el granissat en un recipient baix.
- Per fer l'escuma de iogurt, barregem els ingredients en un sifó. Si no en teniu, escalfem la nata, hi afegim la gelatina, la muntem i la barregem amb el iogurt.
- Emplatem amb la compota com a base, la melmelada per sobre i el granissat, que rasquem amb una forquilla, fent de corona.
- Ho acompanyem de l'escuma de iogurt decorada amb una mica de fonoll.