Melmelada, compota i granissat de poma, api i fonoll amb escuma de iogurt

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A LA COMPOTA DE POMA:

    3 pomes golden

    100 g de sucre

    50 g de mantega

     

    PER A LA MELMELADA: 

    2 pomes golden

    1/2 fonoll

    1 branca d'api

    100 g de sucre

    100 ml d'aigua

    Suc de mitja llimona

    Vainilla o canyella

     

    PER  AL GRANISSAT DE POMA I API

    350 ml de liquat de poma golden

    200 ml de liquat d'api

    50 ml d'almívar

    50 ml de licor de poma

    2 fulles de gelatina

     

    PER A L'ESCUMA DE IOGURT

    400 g de iogurt natural grec

    50 ml de nata

    2 fulles de gelatina

     

     

PREPARACIÓ

  
  1. Enfornem les pomes, sense cor però amb pell, amb sucre i mantega.
  2. Mentre es van coent, preparem una melmelada amb pomes tallades a daus, la part més tendra del tronc de l'api, també a daus, i les arrels del fonoll.
  3. Ho posem en un cassó amb aigua i sucre a parts iguals. Si us ve de gust, ho aromatitzeu amb canyella o vainilla i hi afegiu llimona.
  4. Ha de coure uns trenta minuts a foc mitjà, fins que tingui textura de melmelada.
  5. Quan tinguem les pomes al forn cuites, els traiem la pell i les triturem amb el suc de la safata. També ho podeu aromatitzar si voleu amb vainilla o canyella.
  6. Amb la liquadora farem el granissat, amb les fulles de l'api i la part més dura dels troncs i poma tallada a daus.
  7. Hi afegim un almívar, fet amb la mateixa quantitat d'aigua que de sucre, la gelatina deshidratada i el licor de poma.
  8. Congelem el granissat en un recipient baix.
  9. Per fer l'escuma de iogurt, barregem els ingredients en un sifó. Si no en teniu, escalfem la nata, hi afegim la gelatina, la muntem i la barregem amb el iogurt.
  10. Emplatem amb la compota com a base, la melmelada per sobre i el granissat, que rasquem amb una forquilla, fent de corona.
  11. Ho acompanyem de l'escuma de iogurt decorada amb una mica de fonoll.
Anar al contingut