Espatlles de garrí amb pomes

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B. Cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 2 persones:  

    2 espatlles de garrí 

    2 pomes golden 

    100 ml de glaça de porc 

    1 taronja 

    1 canonet de canyella 

    200 g de sucre 

    200 ml d'aigua 

    Oli d'oliva suau 

    Sal 

    Farigola  

  •  

PREPARACIÓ

  1. Preparem les espatlles de garrí submergint-les en un recipient amb un bany de sal del 10%, és a dir, 100 grams de sal per cada litre d'aigua. Deixem les espatlles en aquest bany de sal durant 30 minuts. Passat aquest temps, les traiem del recipient, les eixuguem amb un drap de cotó i les posem a la reixeta que va sobre la safata del forn.
  2. Mentrestant, pelem, traiem el cor i tallem a quarts les dues pomes golden. Guardem les pells i els cors de les pomes i repartim els trossos per la reixeta on tenim les espatlles.
  3. Aboquem a la safata del forn un dit d'aigua i enfornem les espatlles i les pomes 45 minuts a 160 graus.
  4. Aboquem en un pot les pells i els cors de les pomes, un canonet de canyella i 200 grams de sucre i la mateixa quantitat d'aigua. Ho duem a ebullició, tapem i ho deixem infusionant durant 30 minuts.
  5. Passats els 45 minuts que hem tingut les espatlles i les pomes al forn, retirem la fruita i la reservem en un plat. Pintem amb oli les espatlles per les dues bandes, i els hi donem la volta. Deixem les espatlles al forn durant 45 minuts més també a 160 graus.
  6. Colem el líquid resultant de la infusió de les pells i els cors de les pomes, el sucre i la canyella. Ho duem a ebullició i reduïm a foc mitjà durant uns 10 minuts aproximadament.
  7. En una cassola, aboquem 100 ml de glaça o brou de porc, la gelea de pomes i el suc d'una taronja. Integrem i afegim a la cassola les espatlles de garrí i les pomes. Ho coem durant uns 10 minuts a foc mitjà.
  8. Emplatem les espatlles amb trossos de poma i una mica de farigola fresca per sobre.
Anar al contingut