Musclos a la marinera amb rocafort

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut amb iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg musclos  
  • 100 ml aigua mineral
  • 500 g tomàquets pera
  • 50 g formatge rocafort  
  • 50 ml oli OVE  
  • 4 grans d'all  
  • 1 ceba tendra  
  • 1 fulla de llorer
  • 25 ml vi fino
  • 10 ml vinagre de vi blanc  
  • 1 fulla de llorer  
  • 1 culleradeta pebre vermell dolç
  • Cibulet

PREPARACIÓ

  1. Netegem amb el fregall un quilo de musclos i, si cal, els rasquem una mica la closca.
  2. Posem una olla a escalfar amb 100 ml d'aigua mineral (1 dit) i una fulla de llorer. Quan l'aigua bulli hi tirem els musclos.
  3. Ho tapem i ho vigilem. Quan els musclos estiguin oberts, els pesquem amb una escumadora perquè no volem perdre el líquid que ha quedat al fons de l'olla.
  4. Descartem una de les cloves dels musclos i colem l'aigua de cocció.
  5. Comencem a fer la salsa marinera: tallem una 1 ceba tendra a brunesa.
  6. Tallem a brunesa 4 grans d'all.
  7. Posem una paella al foc amb 50 ml d'oli OVE.
  8. Quan l'oli sigui calent, hi afegim l'all. El fem ballar una mica i, després, hi afegim la ceba. Ho deixem coure a foc lent 30 minuts, remenant de tant en tant. Pelem 500 g de tomàquets pera. Nosaltres ho hem fet cremant-los la pell amb un bufador, però també es pot fer escaldant-los.
  9. Traiem les llavors dels tomàquets i tallem a concassé els pètals.
  10. Afegim els tomàquets a la paella, hi afegim una culleradeta de pebre vermell dolç, una fulla de llorer. Ho integrem tot i ho deixem coure a foc baix uns 25 minuts remenant de tant en tant.
  11. Passat aquest temps, tirem a la paella 25 ml de vi fino i 10 ml de vinagre de vi blanc. Deixem que, amb l'escalfor de la paella, s'evaporin els alcohols.
  12. Afegim a la paella una bona part de l'aigua de cocció dels musclos. Ho integrem tot i ho coem a foc baix 5 minuts.
  13. Tirem 50 g de formatge rocafort a la paella i ho barregem bé.
  14. Posem la salsa al got batedor i en traiem la fulla de llorer.
  15. La turbinem fins a obtenir una salsa lligada. Ha de tenir una textura de salsa. Si cal, hi acabem d'afegir la resta de l'aigua dels musclos.
  16. Emplatem els musclos amb la salsa marinera per sobre i una mica de cibulet.
Anar al contingut