Musclos a la marinera amb rocafort
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut amb iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg musclos
- 100 ml aigua mineral
- 500 g tomàquets pera
- 50 g formatge rocafort
- 50 ml oli OVE
- 4 grans d'all
- 1 ceba tendra
- 1 fulla de llorer
- 25 ml vi fino
- 10 ml vinagre de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- 1 culleradeta pebre vermell dolç
- Cibulet
PREPARACIÓ
- Netegem amb el fregall un quilo de musclos i, si cal, els rasquem una mica la closca.
- Posem una olla a escalfar amb 100 ml d'aigua mineral (1 dit) i una fulla de llorer. Quan l'aigua bulli hi tirem els musclos.
- Ho tapem i ho vigilem. Quan els musclos estiguin oberts, els pesquem amb una escumadora perquè no volem perdre el líquid que ha quedat al fons de l'olla.
- Descartem una de les cloves dels musclos i colem l'aigua de cocció.
- Comencem a fer la salsa marinera: tallem una 1 ceba tendra a brunesa.
- Tallem a brunesa 4 grans d'all.
- Posem una paella al foc amb 50 ml d'oli OVE.
- Quan l'oli sigui calent, hi afegim l'all. El fem ballar una mica i, després, hi afegim la ceba. Ho deixem coure a foc lent 30 minuts, remenant de tant en tant. Pelem 500 g de tomàquets pera. Nosaltres ho hem fet cremant-los la pell amb un bufador, però també es pot fer escaldant-los.
- Traiem les llavors dels tomàquets i tallem a concassé els pètals.
- Afegim els tomàquets a la paella, hi afegim una culleradeta de pebre vermell dolç, una fulla de llorer. Ho integrem tot i ho deixem coure a foc baix uns 25 minuts remenant de tant en tant.
- Passat aquest temps, tirem a la paella 25 ml de vi fino i 10 ml de vinagre de vi blanc. Deixem que, amb l'escalfor de la paella, s'evaporin els alcohols.
- Afegim a la paella una bona part de l'aigua de cocció dels musclos. Ho integrem tot i ho coem a foc baix 5 minuts.
- Tirem 50 g de formatge rocafort a la paella i ho barregem bé.
- Posem la salsa al got batedor i en traiem la fulla de llorer.
- La turbinem fins a obtenir una salsa lligada. Ha de tenir una textura de salsa. Si cal, hi acabem d'afegir la resta de l'aigua dels musclos.
- Emplatem els musclos amb la salsa marinera per sobre i una mica de cibulet.