El Berguedà, terra de vinyes encara que no ho sembli: recuperen ceps i varietats de la zona
Una cooperativa s'ha proposat recuperar ceps abandonats i varietats autòctones, i ja han posat a la venda nous vins d'elaboració local
Corresponsal de 3CatInfo a la Catalunya Central
1 min
Si pensem en comarques vinícoles difícilment anirem a parar al Berguedà. Però resulta que a la part baixa de la comarca hi havia moltes vinyes.
No eren grans extensions, sinó petites feixes destinades a produir per autoconsum.
Després de la plaga de la fil·loxera i amb l'auge de les fàbriques tèxtils, les vinyes es van abandonar i van quedar cobertes per boscos.
La cooperativa ha tret al mercat 1.500 ampolles de vins joves, dos de blancs i un de negre sota el nom Espardenya i Esclop (3CatInfo)
Ara la cooperativa Esclop i Espardenya, a Puig-reig, està recuperant les vinyes i varietats autòctones i ha començat a vendre els seus primers vins: 1.500 ampolles de chardonnay, picapoll i sumoll.
Volem recuperar les terres que abans eren vinyes.
Són deu cooperativistes provinents de mons diferents per tornar a situar el Berguedà com a comarca vinatera.