Pollastre amb espècies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les espècies ajuden a potenciar el gust dels aliments, i són molt interessants perquè són un bon substitut de la sal, així podem reduir-ne el consum, perquè és un condiment del qual s'ha de moderar la ingesta.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pollastre d'uns 4 kg
1 nyora
1 ou
2 llimes
3 taps de colatura d'anxova
Pebre negre
Pebre blanc
Pebre vermell fumat dolç
Cardamom
Gingebre
Farigola
Safrà
Alfàbrega
Cerfull
Oli OVE
Sal
Vinagre chardonnay
PREPARACIÓ
- Desossem un pollastre, si no ens ho han fet a la pollastreria, i reservem 1 cuixa i 1 pit. Per a altres elaboracions guardem l'altra meitat del pollastre, els ossos en un tàper (per fer brous), els menuts en un altre (per fer-ne canelons, per exemple).
- Barregem en un tàper aigua i sal (proporció 10 g per litre).
- Fiquem el mig pollastre desossat al bany de sal i el deixem 24 h a la nevera.
- Traiem el tàper de la nevera i eixuguem el pollastre.
- Tallem al pollastre a mida mossegada i el posem en un bol.
- Torrem en una paella uns brins de safrà i el piquem en un morter amb 3 cardamoms. Hi afegim pebre negre. Ho reservem.
- Afegim al bol del pollastre 3 taps de colatura d'anxova i ho barregem.
- Traiem la polpa d'una nyora prèviament hidratada.
- Afegim al bol la polpa de la nyora i ratllem un tros de gingebre.
- Afegim al bol 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i el contingut del morter. Ho barregem.
- Posem en una safata el pollastre especiat (a sobre d'un paper sulfurat).
- Posem a sobre del pollastre una llima tallada a rodelles i hi afegim el suc d'una altra llima.
- Ho enfornem a 220º durant 15 minuts.
- En un got túrmix, hi posem 1 ou, oli OVE, sal, vinagre chardonnay i pebre blanc. Ho emulsionem i ho reservem.
- Tallem unes fulles de cerfull i alfàbrega.
- Traiem del forn el pollastre i el posem en un bol. Hi tirem per sobre les herbes i hi afegim un rajolí d'oli OVE.
- Servim el pollastre amb la maionesa per sobre.