Arepa Reina Pepiada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La farina de blat de moro conté més quantitat de midó que la farina de blat, un hidrat de carboni complex que aporta energia de llarga duració.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g farina de blat de moro blanc precuita
- 320 ml aigua
- 2 pits de pollastre
- 4 meitats tomàquets secs en oli
- 1 alvocat
- 1 ceba tendra petita
- 1 ou
- 2 llimes
- 8 rodelles xili de Jalapa
- Comí en pols
- Sal
- Coriandre fresc
- Pebre negre
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent el farcit.
- Posem en un pot inox 1 culleradeta de comí en pols i 3 g de sal.
- Tallem 2 pits de pollastre desossats en 4 trossos i els posem en una olla
- Els cobrim amb aigua i ho portem a bullir. Ho deixem 15 minuts, que compten des que ha començat el bull.
- Deixem que es refredi i, un cop fred, esfilagarsem el pollastre.
- Reservem el pollastre en un bol gran.
- Piquem a la microbrunesa 1 ceba tendra petita i l'afegim al bol del pollastre.
- Piquem a la microbrunesa 8 rodelles de xilis de Jalapa envinagrats i els afegim al bol.
- Afegim unes fulles de coriandre tallades petites al bol.
- Pelem un alvocat, l'aixafem amb una forquilla i l'afegim al bol.
- Escalfem 320 ml d'aigua fins que estigui tèbia.
- Aboquem en un altre bol l'aigua tèbia, un pessic de sal, unes voltes de pebre negre i 250 g de farina de blat de moro precuita que hi anirem afegint de mica en mica.
- Pastem fins a tenir una massa compacta. Primer amb la forquilla, després amb les mans. Si queda massa líquida, hi podem afegir més farina. Si veiem que és molt trencadissa, hi afegirem més aigua.
- Fem una bola amb la massa, la filmem i deixem que reposi 5 minuts com a mínim.
- Mentrestant, podem fer una maionesa de llima.
- Posem un ou al got batedor i el suc de 1/2 llima. Un pessic de sal i un raig d'oli OVE.
- Ho batem amb el braç elèctric i hi anem afegint més oli d'oliva.
- Afegim 2 cullerades de maionesa de llima al bol del farcit
- Hi posem una mica de pebre negre i sal, si cal.
- Ho integrem.
- Escalfem una paella amb un raig d'oli.
- Formem 4 boles petites amb la bola de massa. Aixafem les boles per fer-ne arepes.
- Posem les 4 arepes formades a la paella i les coem per les 2 cares, fins que estiguin cruixents.
- Tallem a tires 4 meitats de tomàquets secs en oli.
- Obrim les arepes per la meitat i les farcim amb la barreja d'alvocat i pollastre. Hi posem unes tires de tomàquet sec i una mica de ratlladura de llima i unes fulles de coriandre fresc picades.