Croquetes de rostit

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • 600 g de carn o pollastre rostits

    Oli d'oliva

    Sal 

    Pebre

     

    PER A LA BEIXAMEL:

    500 ml de llet

    50 ml de mantega

    50 g de farina

     

    PER A L'ARREBOSSAT:

    Farina

    Ou

    Pa ratllat

     

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem escalfant les restes de carn o de pollastre rostit un parell de minuts al microones perquè siguin més fàcils de desossar.
  2. Quan ho tinguem fet, reservem els ossos per al caldo i trinxem la carn amb el seu suc al got de la batedora o amb la trinxadora de carn.
  3. En una cassola al foc, comencem a preparar la beixamel barrejant la mantega amb la farina i removent per evitar que quedin grumolls.
  4. A continuació, hi afegim la llet a poc a poc, sense parar de remenar, i la retirem quan arrenqui el bull.
  5. Per a les croquetes, la beixamel ha de ser el doble d'espessa de la que faríem, per exemple, per a uns canelons.
  6. Barregem bé la carn triturada amb la beixamel, la salpebrem i la posem en un tàper.
  7. Cobrim la massa amb paper film a pell; el film ha de tocar la carn perquè no faci crosta.
  8. Tapem el tàper i el deixem a la nevera un mínim de 24 hores.
  9. Passat aquest temps, traiem la massa i fem les croquetes amb l'ajuda de dues culleres.
  10. Les arrebossem amb farina, que ha de quedar ben enganxada, amb ou i, finalment, amb pa ratllat.
  11. Mentre les fem, les reservem en una plata o en un bol, amb una mica de pa ratllat a la base, per evitar que s'enganxin.
  12. Un cop fetes, les posem al congelador perquè no explotin en fregir-les.
  13. Quan les hàgim de servir, les fregim en una paella amb oli a temperatura mitjana, no cal que fumegi, i de manera que tinguin prou espai perquè no s'enganxin les unes amb les altres.
  14. Una vegada fregides, les deixem reposar cinc minuts perquè l'interior de la croqueta agafi temperatura.

 

 

Anar al contingut