Croquetes de rostit
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina salvatge
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
600 g de carn o pollastre rostits
Oli d'oliva
Sal
Pebre
PER A LA BEIXAMEL:
500 ml de llet
50 ml de mantega
50 g de farina
PER A L'ARREBOSSAT:
Farina
Ou
Pa ratllat
PREPARACIÓ
- Comencem escalfant les restes de carn o de pollastre rostit un parell de minuts al microones perquè siguin més fàcils de desossar.
- Quan ho tinguem fet, reservem els ossos per al caldo i trinxem la carn amb el seu suc al got de la batedora o amb la trinxadora de carn.
- En una cassola al foc, comencem a preparar la beixamel barrejant la mantega amb la farina i removent per evitar que quedin grumolls.
- A continuació, hi afegim la llet a poc a poc, sense parar de remenar, i la retirem quan arrenqui el bull.
- Per a les croquetes, la beixamel ha de ser el doble d'espessa de la que faríem, per exemple, per a uns canelons.
- Barregem bé la carn triturada amb la beixamel, la salpebrem i la posem en un tàper.
- Cobrim la massa amb paper film a pell; el film ha de tocar la carn perquè no faci crosta.
- Tapem el tàper i el deixem a la nevera un mínim de 24 hores.
- Passat aquest temps, traiem la massa i fem les croquetes amb l'ajuda de dues culleres.
- Les arrebossem amb farina, que ha de quedar ben enganxada, amb ou i, finalment, amb pa ratllat.
- Mentre les fem, les reservem en una plata o en un bol, amb una mica de pa ratllat a la base, per evitar que s'enganxin.
- Un cop fetes, les posem al congelador perquè no explotin en fregir-les.
- Quan les hàgim de servir, les fregim en una paella amb oli a temperatura mitjana, no cal que fumegi, i de manera que tinguin prou espai perquè no s'enganxin les unes amb les altres.
- Una vegada fregides, les deixem reposar cinc minuts perquè l'interior de la croqueta agafi temperatura.