FUTBOL

Tres joves de Sant Esteve Sesrovires patenten unes mitgetes tallades per descarregar els bessons

Tres joves de Sant Esteve Sesrovires es van fixar en el que feia Jude Bellingham amb les mitgetes i ho han convertit en el seu negoci

Jordi BentanachsActualitzat

Quan la Rosalía canta "Que jo sé que he nascut per ser milionària", tres joves del seu poble, Sant Esteve Sesrovires, li podrien fer els cors. Tenen 20, 21 i 22 anys i han creat un negoci seguint el seu instint emprenedor. La idea la va tenir el Marçal, i no era la primera. Les anteriors se li havien escapat per no ser prou ràpid o per no creure-hi prou, i es va prometre que amb la següent no passaria. La premissa és clara: les manies o innovacions que incorporen els futbolistes, les acaben copiant els esportistes amateurs uns mesos després. Tenen clar que quan un jugador professional de futbol incorpora una moda, acaba arribant al futbol amateur mesos després:

"Vaig veure que Jude Bellingham es tallava les mitgetes i vaig pensar: 'D'aquí res, milers de futbolistes faran el mateix'. Però, clar, el jugador del Madrid pot tenir una mitgeta nova a cada partit i jo, que jugo al Sant Esteve Sesrovires, no."

El reportatge complet a Esports360

 

El primer dubte en un negoci nou és sempre el mateix: soc el primer? Per saber-ho, en Marçal necessitava 2.000 euros per contractar un advocat especialista en patents, així que una nit d'estiu, en un parc del poble, va comentar el projecte al seu amic Bruno.

"Em va semblar bona idea, tenia una mica d'estalvis i me la vaig jugar. Quan ens van dir que havíem patentat les mitgetes amb els talls ja fets perquè durin, ens en vam alegrar molt."

El Bruno, el Marçal i l'Oriol amb el producte que han tret al mercat

Amb la patent a la mà, el següent pas és la producció, i aquí es va il·luminar l'Oriol, el perruquer del Marçal. Des de molt jove tallava els cabells dels amics i amb la majoria d'edat va obrir una barberia.

"Amb els 6.000 euros que vaig posar vam aconseguir fabricar el  primer estoc. Des de llavors, els 3 som els socis de Teks Fut."

De la idea a la gespa

El Víctor és davanter de l'Horta. A partir del minut 70 acostumava a notar molèsties als bessons. Ell també havia vist que diversos jugadors de primera es feien talls per alliberar aquesta peça clau del futbolista per subjectar les canyelleres. Ell ho va provar, però després quan rentava la roba es desfilaven.

"Vaig veure l'anunci a Instagram i vaig decidir provar. Fa poc que les porto, i de moment em van molt bé."

 

Questió de sensacions

El Dani Moya és el fisioterapeuta del primer equip de l'Horta. Bessons i ísquios són els dos músculs que li donen més feina. Algunes posicions del camp requereixen esforços més explosius, si li sumes certes genètiques, estats de la gespa o les condicions climàtiques. Els jugadors fan cua perquè els descarregui aquestes zones.

"Desconec si hi ha estudis sobre els beneficis de les mitgetes tallades. El cap dels futbolistes és molt important: alguns diuen que els va molt be descomprimir per els bessons i altres diuen que no noten res."
 

El bessó és un dels músculs més sensibles a sobrecàrregues

De moment, el Marçal, l'Oriol i el Bruno tenen la seu al garatge de casa d'un d'ells. Somien traslladar-se a unes oficines, tenir una xarxa de distribució potent o, per què no?, vendre la patent a alguna marca gran. Si no surt bé, una cosa tenen clara: d'idees de negoci n'hi ha en el futbol i en tots els esports.

"Jo, d'això, n'he parlat molt amb el meu pare: si hi ha una edat per perdre diners o perdre el temps, que no es perd perquè si va malament, d'això n'aprendrem, el moment és ara, que tinc 22 anys. No ho faré amb 40 anys: m'ha sortit aquesta oportunitat ara i ho faré ara."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut