Alfajores amb dulce de leche
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: GESSAMÍ CARAMÉS
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la composen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a les galetes:
160 g midó de blat de moro
150 g farina de força
115 g mantega
60 ml llet sencera fresca
60 g sucre llustre
2 rovells d'ou
1 llimona
Per al farcit:
350 g sucre blanc
1 l llet sencera fresca
70 g xocolata blanca
1 beina de vainilla
Per decorar:
Coco ratllat
PREPARACIÓ
- Comencem preparant el dulce de leche. Posarem en un pot alt 1 l de llet sencera fresca, 350 g de sucre blanc i una beina de vainilla que obrim pel mig. Ho courem a foc baix durant 2 hores remenant per evitar que s'enganxi.
- Un cop fet el dulce de leche, en traurem la beina de vainilla i hi afegirem 70 g de xocolata blanca que desfarem amb una llengua. Deixarem que es temperi i un cop fred el passarem a una mànega pastissera.
- Farem els alfajores. En un altre bol, hi posem 115 g de mantega pomada i 60 g de sucre de llustre. Ho integrem tot amb l'ajuda d'una llengua. Un cop acabat, hi afegim 2 rovells d'ou, ratlladura de llimona i 60 ml de llet sencera fresca. Integrem.
- Amb l'ajuda d'un colador tamisarem a dins del bol 150 g de farina de força i 160 g de midó de blat de moro. Ho anem integrant de mica en mica.
- Posem la massa entre dos papers sulfurats i amb l'ajuda d'un corró l'estirem fins a tenir un gruix de 5 mm. Un cop fet, la posarem a la nevera durant 1 hora perquè es refredi.
- Un cop passat aquest temps, traurem els papers sulfurats de la massa refredada i anirem formant les galetes amb l'ajuda d'un tallador rodó de 7 cm. Posarem les galetes a sobre d'una safata de forn amb una làmina de silicona perforada a la base.
- Enfornem els alfajores 15 minuts a 180º. Quan les traiem les deixem refredar.
- Farcirem les galetes amb el dulce de leche que teníem a la mànega pastissera i les anirem tapant amb l'altra mitja galeta.
- Posarem coco ratllat en un plat fons i anirem fent rodolar els alfajores pel costat perquè el coco s'hi enganxi.
- Emplatem.