Cassola de tros
- Programa: El tàper de la iaia
- Cuina: Marina
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A QUATRE PERSONES:
400 g de llonganissa
240 g de costella de porc
240 g de cansalada del coll fresca
3 cebes grans
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
1 tomàquet gros
1 kg d'espinacs
400 g de cargols
1 raig de cava
1/2 kg de patates
240 g de botifarra negra
1 cabeça d'alls
sal, oli d'oliva, pebre, pebre vermell dolç i picant
PREPARACIÓ
- Tallem la llonganissa de forma que en surtin dues racions per persona i la posem a rostir a la cassola amb oli d'oliva.
- Quan estigui cuita, la retirem i hi afegim la costella de porc i la cansalada (és preferible salar-les el dia abans).
- Pelem i tallem els alls; les cebes, les triturem amb el vas de la batedora, i ho afegim a la cassola.
- Tallem el pebrot verd i el vermell a daus petits i també els hi afegim.
- Hi posem els cargols, que hem bullit prèviament amb llorer i farigola.
- Tallem el tomàquet i l'incorporem al guisat.
- Pelem i escapcem les patates. Les hem de fer petar perquè perdin el midó.
- Salem i afegim els pebres. Del pebre vermell picant només una punteta; del dolç, una cullerada.
- Afegim les patates a la cassola i la llonganissa que hem rostit.
- Ho cobrim amb una mica de cava i aigua perquè es coguin les patates.
- Hi afegim els espinacs, nets i tallats, però sense escórrer, perquè hi afegeixin humitat.
- Hi posem la botifarra negra tallada a rodanxes. No la guardeu a la nevera perquè no s'esmicoli quan la guisem.
- Deixem la cassola de tros al foc fins que les patates siguin cuites.