Cassola de tros

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES:

    400 g de llonganissa

    240 g de costella de porc

    240 g de cansalada del coll fresca

    3 cebes grans

    1 tros de pebrot vermell

    1 tros de pebrot verd

    1 tomàquet gros

    1 kg d'espinacs

    400 g de cargols

    1 raig de cava

    1/2 kg de patates

    240 g de botifarra negra

    1 cabeça d'alls

    sal, oli d'oliva, pebre, pebre vermell dolç i picant

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem la llonganissa de forma que en surtin dues racions per persona i la posem a rostir a la cassola amb oli d'oliva.
  2. Quan estigui cuita, la retirem i hi afegim la costella de porc i la cansalada (és preferible salar-les el dia abans).
  3. Pelem i tallem els alls; les cebes, les triturem amb el vas de la batedora, i ho afegim a la cassola.
  4. Tallem el pebrot verd i el vermell a daus petits i també els hi afegim.
  5. Hi posem els cargols, que hem bullit prèviament amb llorer i farigola. 
  6. Tallem el tomàquet i l'incorporem al guisat.
  7. Pelem i escapcem les patates. Les hem de fer petar perquè perdin el midó.
  8. Salem i afegim els pebres. Del pebre vermell picant només una punteta; del dolç, una cullerada.
  9. Afegim les patates a la cassola i la llonganissa que hem rostit.
  10. Ho cobrim amb una mica de cava i aigua perquè es coguin les patates.
  11. Hi afegim els espinacs, nets i tallats, però sense escórrer, perquè hi afegeixin humitat.
  12. Hi posem la botifarra negra tallada a rodanxes. No la guardeu a la nevera perquè no s'esmicoli quan la guisem.
  13. Deixem la cassola de tros al foc fins que les patates siguin cuites.
Anar al contingut