Crema de patates i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de patates monalisa
180 g de gírgola de castanyer
10 portobel·los
10 xiitakes
30 g d'avellanes
30 g de nous
Enciamet
Farigola
3 alls negres
All
Llorer
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem sal en el fons d'una safata de forn. Rentem les patates i les posem sobre la sal. Enfornem durant 45 minuts a 180 graus.
- Tallem a la brunesa un porro, els deu portobel·los i els 10 xiitakes.
- Posem al foc fort una olla de pressió amb un raig d'oli d'oliva. Aixafem un gra d'all i l'enrossim a l'olla. Hi afegim tots els vegetals que hem tallat a brunesa i ho enrossim.
- Tot seguit, hi afegim una fulla de llorer, pebre negre i els 3 grans d'all negre. Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
- Ho cobrim tot amb aigua mineral i ho tapem. Ho deixarem bullir durant uns 30 minuts.
- Traiem les patates del forn i les deixem temperar. Retirem l'olla del foc i la deixarem reposar un parell d'hores.
- Posem la gírgola sobre una safata de forn amb paper sulfurat i hi posem sal, pebre i un raig d'oli d'oliva. Ho enfornem durant 10 minuts a 180 graus.
- Posem dins un got americà: les patates de la safata pelades, el caldo colat de l'olla de pressió, les nous i les avellanes. Ho salpebrem i ho triturem. La crema resultant la posarem en una olla petita i l'escalfarem.
- Traiem del forn la gírgola.
- Servim la crema en un plat i hi esparraquem la gírgola per sobre. Hi afegim sal, pebre negre, i fulles d'enciamet.