Patates d'Olot
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, que proporciona energia de forma gradual al nostre organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg de patates de la Garrotxa
150 g de vedella picada 2 vegades
150 g de botifarra de perol
150 g de nata 35%
3 ous
2 tomàquets
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 cabeça d'alls
pebre negre
romaní
oli verge oliva extra
vi ranci
nou moscada
sal
sal grossa
2 cebes de Figueres
PREPARACIÓ
Escalivem al forn la cabeça d'alls durant 35 minuts a 220º amb sal grossa.
Fregim una branqueta de romaní a foc lent amb abundant oli verge d'oliva extra.
Pelem i tallem patates a rodanxes grosses i d'un centímetre de gruix.
Les fregim a foc mitjà, sense que quedin rosses ja que han de quedar mig cuites.
Les traiem de la cassola i les reservem estirades, planes i separades sobre paper sulfurat. Separem les petites i desaparellades i les posem dins el recipient de la batedora.
En una paella, hi tirem la ceba tallada molt petita amb una cullerada d'oli del fregit de les patates, i la sofregim fins que ens quedi ben rossa.
Ratllem els dos tomàquets i ho barregem amb una cullerada de pasta de tomàquet.
Un cop la ceba sigui rossa, hi tirem el vi ranci, el tomàquet ratllat i deixem que faci xup-xup a foc mitjà. Ja tenim el sofregit.
Posem els grans d'all escalivats al recipient de la batedora on tenim la patata petita, hi afegim 75 g de nata, sal i pebre negre; ho triturem i ho reservem en una mànega.
Posem 150 g de vedella picada i 150 g de botifarra de perol al foc amb un raig d'oli. Un cop s'hagi enrossit, hi afegim el sofregit, ho rectifiquem de sal i pebre, hi afegim nou moscada i ho tirem tot al got de la batedora on tenim l'all escalivat, la patata petita fregida i la nata. Ho triturem tot per fer el farcit, però guardem una mica d'all escalivat i patata a la mànega.
Omplim una altra mànega amb el farcit i ho deixem refredar una estona.
Separem els rovells de les clares de tres ous i batem les clares.
Anem fent parelles de patates i en una de les parts posem el farcit sense que arribi a la vora de la patata, ho tapem amb l'altra patata, i ho tanquem amb una forquilla.
Amb cura passem les patates per la clara d'ou batuda i ho fregim.
Si volem ser creatius, en una de les patates, hi podem posar la crema d'all i patata per sobre fent un dibuix. Tamisem una mica de farina per sobre i la fregim! I llest!