Patates rostides
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La cocció al forn no afegeix greixos, per la qual cosa és molt recomanable dins del marc d'una dieta equilibrada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g patates
125 g cansalada ibèrica
1 all
farigola
romaní
julivert
alfàbrega
cibulet
sal
pebre negre
oli Ove
llard
PREPARACIÓ
1- Posem a bullir les patates senceres, sense pelar però amb la pell neta, amb aigua i sal. Han de bullir durant 25 minuts. Un cop cuites, les hem de deixar refredar.
2- Fem un manat aromàtic amb un all aixafat, un branquilló de farigola i un altre de romaní, i el lliguem bé amb un cordill.
3- Preparem una safata de forn. Impregnem el fons de la safata amb una cullerada de llard, un raig d'oli d'oliva verge extra i el manat aromàtic.
4- Esclafem una mica les patates i les posem a la safata. Així deixen anar el midó i absorbiran tots els perfums.
5- Posem la safata al forn a 220ºC amb escalfor a dalt i a sota. Al cap de 10 minuts, tombem les patates perquè es facin rosses de l'altra banda i les hi deixem 10 minuts més.
6- Tallem julivert, cibulet i alfàbrega a mides irregulars i ho barregem bé en un bol.
7- Traiem les patates del forn i hi afegim les herbes fresques per damunt.
8- Ho acabem de vestir cobrint les patates amb la cansalada ibèrica tallada ben prima i ho portem de nou al forn durant 2 minuts.
9- Ho emplatem molent una mica de pebre negre per damunt.