Croquetes de biquini
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
110 g mantega
110 g farina
300 g nata 35%
100 g de formatge artesà
200 g de pernil canari fumat
600 g llet
100 ml de brou de porc
2 ous
3 cardamoms verds
sal
pebre blanc
farigola
farina
pa ratllat
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 110 g de mantega i 110 g de farina. Ho remenem i coem durant 10 minuts. Estem fent un roux.
- Posem a bullir en un pot 600 g de llet i 300 g de nata. Hi afegim sal, pebre blanc, unes fulles de farigola i la part de dins de 3 cardamoms verds.
- Tallem a daus 100 g de formatge artesà, potent.
- Afegim el formatge a la llet bullint i remenem per desfer-lo
- Colem la llet sobre el pot del roux i remenem fins que es faci espès.
- Traiem de la nevera un tàper amb 100 ml de brou de porc i l'afegim a la beixamel juntament amb el pernil, que prèviament haurem tallat a la brunesa. Ho barregem tot i ho i passem a una mànega.
- Ho deixem temperar i ho posem a la nevera un mínim de dues hores
- Preparem 4 bols, un amb 2 ous batuts, l'altre amb farina, l'altre amb pa ratllat i una plata amb paper absorbent.
- Posem una paella al foc amb abundant oli OVE
- Traiem la mànega amb la massa de la nevera i l'anem buidant sobre una fusta amb xurros i els tallem
- Enfarinem les croquetes, les passem per l'ou i el pa ratllat i les fregim. Posem a la safata del paper absorbent per eliminar oli sobrant només una estona. Després les emplatem sense el paper.