Galta de porc guisada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 4 galtes de porc
- 1 cabeça d'alls
- 1 porro
- 2 cebes tendres
- farigola
- una presa de xocolata
- pa sec
- 6 avellanes
- 6 ametlles
- 1 gra d'all
- julivert
- 6 tomàquets
- oli verge extra
- sal
- pebre
- 2 claus
- 1/2 l de vi negre
PREPARACIÓ
1.En una cassola marquem les galtes per totes dues bandes i les reservem. A la mateixa cassola, hi posem el porro, la ceba tendra, la cabeça d'alls tallada pel mig, l'oli i que faci xup-xup.
2. Un cop enrossit, hi tirem la meitat del vi negre. Quan s'hagi evaporat hi posem les galtes, la resta del vi negre, els tomàquets ratllats i ho cobrim d'aigua. Ho deixem fer xup-xup durant dues hores amb una branqueta de farigola i el clau. Hem de vigilar que sempre estigui cobert d'aigua fins dalt.
3. Quan han passat les dues hores, en traiem les galtes i passem la salsa pel colador xinès. Afegim la picada a la salsa (avellanes, ametlles, pa sec, presa de xocolata, all i julivert).
4. Tornem a posar les galtes dins la salsa colada i deixem que faci xup-xup durant uns 15 minuts.
5. Servim una galta per persona amb la salsa i una mica de julivert picat per sobre.
2. Un cop enrossit, hi tirem la meitat del vi negre. Quan s'hagi evaporat hi posem les galtes, la resta del vi negre, els tomàquets ratllats i ho cobrim d'aigua. Ho deixem fer xup-xup durant dues hores amb una branqueta de farigola i el clau. Hem de vigilar que sempre estigui cobert d'aigua fins dalt.
3. Quan han passat les dues hores, en traiem les galtes i passem la salsa pel colador xinès. Afegim la picada a la salsa (avellanes, ametlles, pa sec, presa de xocolata, all i julivert).
4. Tornem a posar les galtes dins la salsa colada i deixem que faci xup-xup durant uns 15 minuts.
5. Servim una galta per persona amb la salsa i una mica de julivert picat per sobre.