Pastissets Bourdaloue
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Per les característiques dels ingredients, aquest pastís aporta molta energia, sucres i greixos. Sempre millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la crema d'ametlla:
30 g de mantega
30 g de sucre
30 g de farina d'ametlla
1 ou petit
3 g de farina fina de blat de moro
Per fer les peres escalfades:
2 peres conference
150 ml d'aigua
150 g de sucre
Pell de llimona
Per fer la massa dels pastissets
250 g de farina fluixa
150 g de mantega
100 g de sucre
30 g de farina d'ametlla
1 ou gros
Sal
Ametlla en palets
PREPARACIÓ
- Posem en una olla 150 ml d'aigua, la mateixa quantitat de sucre i una mica de pell de llimona. Ho duem a ebullició fins que es fongui el sucre.
- Pelem i tallem a meitats les peres, i en descartem el cor. Les afegim a l'olla amb l'aigua, sucre i llimona. Tapem les peres amb un paper sulfurat perquè no s'oxidin pel contacte amb l'aire i les deixem coure 20 minuts a foc suau. Passats els primers 10 minuts girem les peres per evitar que s'enrosseixin amb el sucre. Deixem refredar les peres quan estiguin cuites i les reservem.
- Fem la crema d'ametlla posant en un bol 30 g de mantega en pomada, 30 g de sucre i 30 g de farina d'ametlla. Integrem els tres ingredients amb l'ajuda d'una llengua de cuina. Quan estigui tot ben barrejat, hi afegim un ou petit i ho tornem a integrar. Per últim, hi afegim 3 g de farina de blat de moro. Reservem la crema d'ametlla.
- Fem la massa sablée posant en un altre bol 150 g de mantega temperada, 250 g de farina fluixa i 30 g de farina d'ametlla. Ho barregem.
- Afegim a la barreja 1 ou gros, 100 g de sucre i un pessic de sal. Ho integrem fins a aconseguir una massa homogènia. Podem treballar la massa amb l'ajuda d'una llengua de cuina o bé amb les mans, però no gaire temps perquè no se'ns torni ni dura ni elàstica.
- Aboquem la massa sobre un paper sulfurat, la tapem amb un altre paper i l'estirem amb l'ajuda d'un corró. La massa ha de quedar d'un gruix d'uns 3 mil·límetres. Duem la massa a la nevera i la deixem reposar durant 1 hora.
- Entapissem els motlles individuals de silicona amb la massa sablée. Tapem els motlles amb cigrons secs per evitar que la massa es bombi i els enfornem durant 30 minuts a 180 graus.
- Passats aquests 30 minuts, afegim la crema d'ametlla a la base dels pastissets. Sobre la crema hi posem les peres escalfades, que tallem en forma de ventall, i ho decorem pels costats amb ametlla en palets. Ho tornem a posar al forn 30 minuts més també a 180 graus.
- Quan els pastissets estiguin freds, els desemmotllem i els pintem per sobre amb l'almívar amb què hem cuit les peres.