Pastissets Bourdaloue

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Per les característiques dels ingredients, aquest pastís aporta molta energia, sucres i greixos. Sempre millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer la crema d'ametlla:

    30 g de mantega

    30 g de sucre

    30 g de farina d'ametlla

    1 ou petit

    3 g de farina fina de blat de moro

    Per fer les peres escalfades:

    2 peres conference

    150 ml d'aigua

    150 g de sucre

    Pell de llimona

    Per fer la massa dels pastissets

    250 g de farina fluixa

    150 g de mantega

    100 g de sucre

    30 g de farina d'ametlla

    1 ou gros

    Sal

    Ametlla en palets

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla 150 ml d'aigua, la mateixa quantitat de sucre i una mica de pell de llimona. Ho duem a ebullició fins que es fongui el sucre. 
  2. Pelem i tallem a meitats les peres, i en descartem el cor. Les afegim a l'olla amb l'aigua, sucre i llimona. Tapem les peres amb un paper sulfurat perquè no s'oxidin pel contacte amb l'aire  i les deixem coure 20 minuts a foc suau. Passats els primers 10 minuts girem les peres per evitar que s'enrosseixin amb el sucre. Deixem refredar les peres quan estiguin cuites i les reservem. 
  3. Fem la crema d'ametlla posant en un bol 30 g de mantega en pomada, 30 g de sucre i 30 g de farina d'ametlla. Integrem els tres ingredients amb l'ajuda d'una llengua de cuina. Quan estigui tot ben barrejat, hi afegim un ou petit i ho tornem a integrar. Per últim, hi afegim 3 g de farina de blat de moro. Reservem la crema d'ametlla. 
  4. Fem la massa sablée posant en un altre bol 150 g de mantega temperada, 250 g de farina fluixa i 30 g de farina d'ametlla. Ho barregem. 
  5. Afegim a la barreja 1 ou gros, 100 g de sucre i un pessic de sal. Ho integrem fins a aconseguir una massa homogènia. Podem treballar la massa amb l'ajuda d'una llengua de cuina o bé amb les mans, però no gaire temps perquè no se'ns torni ni dura ni elàstica. 
  6. Aboquem la massa sobre un paper sulfurat, la tapem amb un altre paper i l'estirem amb l'ajuda d'un corró. La massa ha de quedar d'un gruix d'uns 3 mil·límetres. Duem la massa a la nevera i la deixem reposar durant 1 hora. 
  7. Entapissem els motlles individuals de silicona amb la massa sablée. Tapem els motlles amb cigrons secs per evitar que la massa es bombi i els enfornem durant 30 minuts a 180 graus. 
  8. Passats aquests 30 minuts, afegim la crema d'ametlla a la base dels pastissets. Sobre la crema hi posem les peres escalfades, que tallem en forma de ventall, i ho decorem pels costats amb ametlla en palets. Ho tornem a posar al forn 30 minuts més també a 180 graus. 
  9. Quan els pastissets estiguin freds, els desemmotllem i els pintem per sobre amb l'almívar amb què hem cuit les peres. 
Anar al contingut