Patates braves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Roger Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Mifanera, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de patates mona lisa
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 3 bitxos
  • oli de gira-sol
  • oli d'oliva
  • sal
  • sucre
  • 50 g de rovell d'ou
  • allioli

PREPARACIÓ

Per fer la salsa brava, en una paella amb una mica d'oli d'oliva sofregiu la ceba picada.

Quan estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet triturat, el sucre i els bitxos i deixeu-ho coure una estona. Després, deixeu-la refredar, coleu-la i reserveu-la.

A continuació, en una cassola amb oli de gira-sol abundant fregiu les patates pelades i tallades a trossos. Quan estiguin daurades, tritureu-les amb el passapuré.

Tot seguit, poseu-les en un bol, rectifiqueu-les de sal, afegiu-hi el rovell d'ou i remeneu-ho tot bé.

Després, poseu una mica de patata triturada en un motllo per fer glaçons, a sobre poseu-hi la salsa brava, cobriu-ho amb més patata triturada i deixeu-ho refredar al congelador durant 24 hores.

Finalment, desemmotlleu-les i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant i a foc no gaire fort. Quan estiguin daurades, retireu-les del foc i poseu-les una estona sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu les patates i salseu-les amb una mica d'allioli.
Anar al contingut