Patates braves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roger Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Mifanera, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg de patates mona lisa
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 3 bitxos
- oli de gira-sol
- oli d'oliva
- sal
- sucre
- 50 g de rovell d'ou
- allioli
PREPARACIÓ
Per fer la salsa brava, en una paella amb una mica d'oli d'oliva sofregiu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet triturat, el sucre i els bitxos i deixeu-ho coure una estona. Després, deixeu-la refredar, coleu-la i reserveu-la.
A continuació, en una cassola amb oli de gira-sol abundant fregiu les patates pelades i tallades a trossos. Quan estiguin daurades, tritureu-les amb el passapuré.
Tot seguit, poseu-les en un bol, rectifiqueu-les de sal, afegiu-hi el rovell d'ou i remeneu-ho tot bé.
Després, poseu una mica de patata triturada en un motllo per fer glaçons, a sobre poseu-hi la salsa brava, cobriu-ho amb més patata triturada i deixeu-ho refredar al congelador durant 24 hores.
Finalment, desemmotlleu-les i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant i a foc no gaire fort. Quan estiguin daurades, retireu-les del foc i poseu-les una estona sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu les patates i salseu-les amb una mica d'allioli.
Quan estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet triturat, el sucre i els bitxos i deixeu-ho coure una estona. Després, deixeu-la refredar, coleu-la i reserveu-la.
A continuació, en una cassola amb oli de gira-sol abundant fregiu les patates pelades i tallades a trossos. Quan estiguin daurades, tritureu-les amb el passapuré.
Tot seguit, poseu-les en un bol, rectifiqueu-les de sal, afegiu-hi el rovell d'ou i remeneu-ho tot bé.
Després, poseu una mica de patata triturada en un motllo per fer glaçons, a sobre poseu-hi la salsa brava, cobriu-ho amb més patata triturada i deixeu-ho refredar al congelador durant 24 hores.
Finalment, desemmotlleu-les i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol abundant i a foc no gaire fort. Quan estiguin daurades, retireu-les del foc i poseu-les una estona sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu les patates i salseu-les amb una mica d'allioli.