Porrusalda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El porro aporta poques calories, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
20 porros
3 patates monalisa
2 cebes de Figueres
2 pastanagues
1 gra d'all
julivert
alfàbrega
farigola
llorer
vi ranci
pebre vermell fumat dolç
pebre negre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres i les enrossim en una paella amb oli OVE.
- Pelem 20 porros i en reservem la part blanca prima. Tallem la resta a la brunesa.
- Afegim a la ceba rossa un raig de vi ranci. La reservem.
- Posem las parts verdes del porro tallades en una olla amb aigua mineral freda i una fulla de llorer i ho portem a ebullició durant 10 minuts. Després ho deixem reposar 30 minuts.
- Posem la ceba rossa en un got túrmix i la triturem. La colem després amb una malla fina.
- Colem en una olla l'aigua de bullir els porros.
- Afegim a aquesta aigua el puré de ceba i el blanc dels porros reservats. Ho fem bullir 10 minuts.
- Pelem i tallem a la brunesa 2 pastanagues.
- Pelem i tallem a mida macedònia 3 patates monalisa.
- Afegim a l'olla les patates i la pastanaga amb mig manat de julivert i mig d'alfàbrega i 10 boletes de pebre negre. Tapem amb paper sulfurat i la tapa cap per avall i deixem a foc fluix durant 10 minuts més.
- Laminem 1 gra d'all i fem un farcellet amb farigola.
- Enrossim l'all en un pot d'acer inoxidable amb oli OVE. Hi afegim el farcellet, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb vi ranci.
- Traiem el julivert i l'alfàbrega de l'olla.
- Afegim sal, un raig d'oli OVE i el refregit (sense el farcellet) a l'olla de les verdures.
- Servim en un bol amb una mica de julivert per sobre.