Sopa de fredolics

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xusa Peleato
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El rebost de Ger, Ger (Cerdanya)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els fredolics, i la resta de bolets, s'engloben al grup nutricional de les verdures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g de pa de crosta
  • 400 g de fredolics
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 l de brou de pollastre
  • 1 copa de conyac
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la guarnició:
  • 50 g de cansalada
  • 50 g d'all
  • 20 g de fulles de julivert
  • un raig d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el brou a escalfar en un cassó.
Mentrestant, poseu el pa tallat a llesques en una safata i deixeu-lo torrar al forn.Per fer la sopa, en una paella amb oli poseu-hi la ceba picada amb una mica de sal i pebre i deixeu-la sofregir uns minuts. Quan estigui transparent, afegiu-hi els fredolics i deixeu-los coure fins que s'evapori tota l'aigua. Tot seguit, poseu els fredolics i la ceba al cassó del brou juntament amb el pa torrat i el conyac i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Quan estigui cuit, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a daus. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'all laminat i les fulles de julivert, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi a sobre el saltat de cansalada i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva.
Anar al contingut