Sopa de fredolics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xusa Peleato
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El rebost de Ger, Ger (Cerdanya)
- Informació nutricional -Obre
Els fredolics, i la resta de bolets, s'engloben al grup nutricional de les verdures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 100 g de pa de crosta
- 400 g de fredolics
- 2 cebes mitjanes
- 3 l de brou de pollastre
- 1 copa de conyac
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la guarnició:
- 50 g de cansalada
- 50 g d'all
- 20 g de fulles de julivert
- un raig d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el brou a escalfar en un cassó.
Mentrestant, poseu el pa tallat a llesques en una safata i deixeu-lo torrar al forn.Per fer la sopa, en una paella amb oli poseu-hi la ceba picada amb una mica de sal i pebre i deixeu-la sofregir uns minuts. Quan estigui transparent, afegiu-hi els fredolics i deixeu-los coure fins que s'evapori tota l'aigua. Tot seguit, poseu els fredolics i la ceba al cassó del brou juntament amb el pa torrat i el conyac i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Quan estigui cuit, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a daus. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'all laminat i les fulles de julivert, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi a sobre el saltat de cansalada i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva.
Mentrestant, poseu el pa tallat a llesques en una safata i deixeu-lo torrar al forn.Per fer la sopa, en una paella amb oli poseu-hi la ceba picada amb una mica de sal i pebre i deixeu-la sofregir uns minuts. Quan estigui transparent, afegiu-hi els fredolics i deixeu-los coure fins que s'evapori tota l'aigua. Tot seguit, poseu els fredolics i la ceba al cassó del brou juntament amb el pa torrat i el conyac i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Quan estigui cuit, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada tallada a daus. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi l'all laminat i les fulles de julivert, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi a sobre el saltat de cansalada i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva.