Tiramisú de maduixes i cacau
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
400 g de maduixes
120 g de sucre llustre
Suc de mitja llimona
80 ml de ratafia de nous
200 g de nata
200 g de formatge mascarpone
Melindros
Cacau en pols
Menta
PREPARACIÓ
- Comencem tallant les maduixes ben petites.
- Les macerem en un bol amb el suc de mitja llimona, 60 g de sucre llustre i la ratafia.
- Les passem pel colador, i el suc el reservem per remullar els melindros.
- Amb les varetes del robot, muntem la nata amb el mascarpone i, quan agafi consistència, hi afegim els altres 60 g de sucre.
- Ho emmotllem en un got, fent una primera capa de melindros remullats en el suc de macerar les maduixes.
- Hi afegim una segona capa de maduixes i una tercera de mascarpone.
- Omplim el got amb noves capes de melindros, maduixes i mascarpone.
- Hi afegim el cacau en pols per sobre de l'última capa de mascarpone.
- Ho decorem amb una maduixa, una fulla de menta i, si en teniu, una flor.
- En cas que el vulgueu servir en forma de pastís i no en un got, la tècnica de capes és la mateixa, però l'haureu de deixar refredar a la nevera uns deu minuts abans de servir.