Berlines de crema

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Com una rosca sense forat, aquest pot ser un berenar ideal per a dies d'activitat intensa, perquè ens aporta molta energia, proteïnes, greixos i sucres de ràpida assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 190 g farina de força 

    80 ml aigua 

    10 g mantega 

    20 g sucre 

    25 ml oli d'oliva 

    10 g llevat fresc de forner 

    4 g sal 

    Canyella en pols 

    1 taronja 

    1 raig d'anís dolç 

    1 beina vainilla 

    Sucre de llustre 

  •  

PREPARACIÓ

  1. Afegim en un bol apte per a la pastadora 190 g de farina de força, 10 g de llevat fresc de forner, que esmicolem, 20 g de sucre, 4 g de sal, un polsim de canyella, una mica de pell de taronja i l'interior d'una beina de vainilla. 
  2. Ara afegim al bol 10 g de mantega en pomada, 80 ml d'aigua, 25 ml d'oli d'oliva i un raig d'anís dolç. Pastem 15 minuts a velocitat baixa a la pastadora, fins que la massa es desenganxi de les parets. 
  3. Passats aquests 15 minuts, la massa ha de quedar elàstica, sense trencar-se. Li fem forma de bola, la posem en un bol i la pintem amb una mica d'oli. Tapem el bol amb un drap humit i la deixem reposar 2 hores dins de la nevera. 
  4. Tallem la massa en 4 parts iguals i els hi fem forma de boletes. Posem cada bola a sobre d'un paper sulfurat i les pintem amb una mica d'oli. 
  5. Fermentem les boles dins del forn, a 30 graus, durant 90 minuts. Si el forn que tenim a casa té 50 graus com a temperatura mínima, posem a la base un pot d'aigua bullent. També es pot fermentar a temperatura ambient. En qualsevol dels casos, les boles han de duplicar el seu volum. 
  6. Fregim les berlines en una cassola amb oli d'oliva que estigui entre 160 i 170 graus. Aboquem les berlines a la cassola agafant-les pel paper sulfurat, sense tocar-les directament amb els dits. Fregim per les dues bandes, fins que quedin rosses. 
  7. Deixem refredar les berlines i les farcim amb crema pastissera, xocolata o melmelada. Les podem farcir amb una mànega que tingui un broquet per farcir. 
  8. Servim les berlines amb una mica de sucre de llustre per sobre. 

 

 

Anar al contingut