Berlines de crema
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Com una rosca sense forat, aquest pot ser un berenar ideal per a dies d'activitat intensa, perquè ens aporta molta energia, proteïnes, greixos i sucres de ràpida assimilació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
190 g farina de força
80 ml aigua
10 g mantega
20 g sucre
25 ml oli d'oliva
10 g llevat fresc de forner
4 g sal
Canyella en pols
1 taronja
1 raig d'anís dolç
1 beina vainilla
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Afegim en un bol apte per a la pastadora 190 g de farina de força, 10 g de llevat fresc de forner, que esmicolem, 20 g de sucre, 4 g de sal, un polsim de canyella, una mica de pell de taronja i l'interior d'una beina de vainilla.
- Ara afegim al bol 10 g de mantega en pomada, 80 ml d'aigua, 25 ml d'oli d'oliva i un raig d'anís dolç. Pastem 15 minuts a velocitat baixa a la pastadora, fins que la massa es desenganxi de les parets.
- Passats aquests 15 minuts, la massa ha de quedar elàstica, sense trencar-se. Li fem forma de bola, la posem en un bol i la pintem amb una mica d'oli. Tapem el bol amb un drap humit i la deixem reposar 2 hores dins de la nevera.
- Tallem la massa en 4 parts iguals i els hi fem forma de boletes. Posem cada bola a sobre d'un paper sulfurat i les pintem amb una mica d'oli.
- Fermentem les boles dins del forn, a 30 graus, durant 90 minuts. Si el forn que tenim a casa té 50 graus com a temperatura mínima, posem a la base un pot d'aigua bullent. També es pot fermentar a temperatura ambient. En qualsevol dels casos, les boles han de duplicar el seu volum.
- Fregim les berlines en una cassola amb oli d'oliva que estigui entre 160 i 170 graus. Aboquem les berlines a la cassola agafant-les pel paper sulfurat, sense tocar-les directament amb els dits. Fregim per les dues bandes, fins que quedin rosses.
- Deixem refredar les berlines i les farcim amb crema pastissera, xocolata o melmelada. Les podem farcir amb una mànega que tingui un broquet per farcir.
- Servim les berlines amb una mica de sucre de llustre per sobre.