Carpaccio de peus de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 peus de porc partits per la meitat
2 porros
1 gra d'all
1 cullerada mostassa Dijon
Un grapat de tàperes
Api
Llorer
Bitxo caiena
Pebre vermell fumat dolç
Pebre negre
Pinyons
Farigola
Oli OVE
Sal en escates
PREPARACIÓ
- En una ollaposem les 8 meitats de peus de porc, una fulla de llorer i sal. Ho cobrim amb aigua i ho portem a ebullició.
- Quan comença a bullir i a escumejar, enretirem l'escuma i traiem els peus de porc de l'olla. Els reservem en un plat i llencem l'aigua.
- Tallem a bresa dos porros i una branca d'api nets.
- Posem la verdura en una olla exprés amb els peus de porc, més una mica de pebre negre i una fulla de llorer.
- Cobrim peus i verdures amb aigua mineral.
- Tapem l'olla i quan xiuli ho deixem bullint durant 50 minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar 2 hores.
- Colem el brou en un pot i apartem els peus de porc.
- Mentre estan calents, desossem els peus de porc i els salpebrem.
- Folrem un motlle de plum-cake amb paper sulfurat. Hi posem els peus desossats i els compactem fent-ne una terrina ajudant-nos del paper i d'un altre motlle de plum-cake o qualsevol altre estri que pugui fer pressió.
- Portem els peus a la nevera i els deixem refredar 2 hores. Posem el pot amb el brou al foc i el deixem reduir fins a un terç de la quantitat inicial. Trigarà una bona estona.
- Posem al foc una paella amb oli OVE. Hi refregim un gra d'all, farigola, bitxo, pebre vermell fumat dolç i una cullerada de cafè de mostassa Dijon.
- Posem una altra paella al foc amb oli OVE per fregir les tàperes.
- Quan l'oli ja està calent, fregim les tàperes i les passem a un plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'olii les reservem.
- Ofeguem el refregit d'all i bitxo amb el brou reduït. Hi afegim oli i ho remenem.
- Deixem que es refredi una mica.
- Colem el refregit amb el brou reduït dins d'un biberó.
- Traiem el carpaccio de la nevera. El desemboliquem i el tallem ben fi.
- Posem el forn a 100 graus, quan hagi agafat la temperatura l'apaguem i hi deixem el plat on servirem el carpaccio perquè s'escalfi.
- Un cop escalfat el plat, el recuperem i hi servim unes llesques de carpaccio de peus de porc. Per sobre dels peus hi posem l'oli del biberó, les tàperes, uns pinyons i unes escates de sal.