Crema de gingebre amb encenalls

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata, tot i que s'obté de la llet, no té calci, però sí que té vitamines D i A, bàsicament del greix de la llet, i per això se n'ha de menjar ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER FER LA CREMA

     

    200 g de llet fresca 

    90 g nata 35%     

    50 g de mel

    8 ous              

    gingebre

    llimona

     

    PER FER ELS ENCENALLS

     

    200 g de farina

    190 g de sucre llustre

    150 g de cobertura de xocolata negra

    100 g  pinyons

    50 ml aigua 

    4 clares (reservades)

    pebre negre

    gingebre en pols

PREPARACIÓ

  1. Tallem i pelem 1 dit de gingebre.
  2. En un pot d'acer inoxidable posem a escalfar 200g de llet fresca, 90 g de nata 35%,  la pell d'una llimona i el gingebre. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  3. Separem les clares dels rovells de 8 ous.  Reservem 4 clares en un tàper i les altres 4 en un  bol . Fiquem els rovells en un altre bol.
  4. Blanquegem amb les varetes elèctriques els rovells amb 50g de mel.
  5. Colem la infusió, escalfem el pot a foc baix i hi anem afegint els rovells blanquejats. Ho remenem sense parar fins que agafi textura.
  6. Aboquem la crema en recipients per servir –cassoletes de fang, per exemple–, les tapem amb film i deixem que es refredin una mica. Un cop que hagin perdut temperatura, les fiquem a la nevera.
  7. Barregem 200g de farina,  190 g de sucre llustre, pebre negre i un  polsim de gingebre en pols.
  8. Posem a escalfar, en un pot, 50 ml d'aigua mineral.
  9. Batem les 4 clares que prèviament hem reservat i les afegim a la barreja seca juntament amb l'aigua tèbia. Ho remenem manualment.
  10. En una paella sense oli torrem 100 g de pinyons. Els piquem i els afegim a la massa. Ho remenem tot i ho fiquem en una màniga pastissera.
  11. Traiem la massa de la màniga amb fent forma de dits en una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat.
  12. Fiquem la safata al forn, 7 minuts, a 180º.
  13. Posem al foc un pot amb aigua de l'aixeta per fer un bany maria.
  14. Fonem 150 g de xocolata negra de cobertura en un bol de vidre al bany maria. 
  15. Traiem la massa del forn, li donem forma de tirabuixó i la deixem refredar a sobre d'un paper sulfurat.
  16. Suquem els encenalls freds dins la xocolata desfeta . Els deixem damunt d'una safata per eliminar la xocolata que sobra.
  17. Traiem la crema de la nevera i l'acompanyem amb els tirabuixons.
Anar al contingut