Crema de gingebre amb encenalls
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La nata, tot i que s'obté de la llet, no té calci, però sí que té vitamines D i A, bàsicament del greix de la llet, i per això se n'ha de menjar ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER LA CREMA
200 g de llet fresca
90 g nata 35%
50 g de mel
8 ous
gingebre
llimona
PER FER ELS ENCENALLS
200 g de farina
190 g de sucre llustre
150 g de cobertura de xocolata negra
100 g pinyons
50 ml aigua
4 clares (reservades)
pebre negre
gingebre en pols
PREPARACIÓ
- Tallem i pelem 1 dit de gingebre.
- En un pot d'acer inoxidable posem a escalfar 200g de llet fresca, 90 g de nata 35%, la pell d'una llimona i el gingebre. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Separem les clares dels rovells de 8 ous. Reservem 4 clares en un tàper i les altres 4 en un bol . Fiquem els rovells en un altre bol.
- Blanquegem amb les varetes elèctriques els rovells amb 50g de mel.
- Colem la infusió, escalfem el pot a foc baix i hi anem afegint els rovells blanquejats. Ho remenem sense parar fins que agafi textura.
- Aboquem la crema en recipients per servir cassoletes de fang, per exemple, les tapem amb film i deixem que es refredin una mica. Un cop que hagin perdut temperatura, les fiquem a la nevera.
- Barregem 200g de farina, 190 g de sucre llustre, pebre negre i un polsim de gingebre en pols.
- Posem a escalfar, en un pot, 50 ml d'aigua mineral.
- Batem les 4 clares que prèviament hem reservat i les afegim a la barreja seca juntament amb l'aigua tèbia. Ho remenem manualment.
- En una paella sense oli torrem 100 g de pinyons. Els piquem i els afegim a la massa. Ho remenem tot i ho fiquem en una màniga pastissera.
- Traiem la massa de la màniga amb fent forma de dits en una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat.
- Fiquem la safata al forn, 7 minuts, a 180º.
- Posem al foc un pot amb aigua de l'aixeta per fer un bany maria.
- Fonem 150 g de xocolata negra de cobertura en un bol de vidre al bany maria.
- Traiem la massa del forn, li donem forma de tirabuixó i la deixem refredar a sobre d'un paper sulfurat.
- Suquem els encenalls freds dins la xocolata desfeta . Els deixem damunt d'una safata per eliminar la xocolata que sobra.
- Traiem la crema de la nevera i l'acompanyem amb els tirabuixons.